Η σορός ενός μανιώδη συλλέκτη βρέθηκε θαμμένη ανάμεσα σε στοίβες σκουπιδιών, που η ποσότητά τους ανάγκασε τους καθαριστές να δουλέψουν 5 ώρες για να απομακρύνουν τον 63χρονο από το σπίτι του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο άνδρας που οι ντόπιοι ονομάζουν James Pettit είχε ενταφιαστεί σε βουνά σκουπιδιών σε μια ετοιμόρροπη μεζονέτα στο Erdington του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία.

Τρία φορτηγά γέμισαν με μπάζα από τους υπαλλήλους του δήμου, πριν η σορός του άνδρα να απομακρυνθεί. Μία στενή σκάλα που οδηγεί στο μικροσκοπικό διαμέρισμα φαίνεται στις εικόνες γεμάτη απορρίμματα, χαρτιά, μπουκάλια και άλλα σκουπίδια.

Σύμφωνα με μία πηγή: «Ήταν δέκα φορές χειρότερα πάνω. Η αστυνομία ανέφερε ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να μετακινηθεί το πτώμα. Χρειάστηκε να φωνάξουν βοήθεια για να καθαριστεί η δίοδος».

Ο Pettit ζούσε στο σπίτι περίπου 4 δεκαετίες, όπως αναφέρουν οι γείτονες. Υπέστη ένα ατύχημα πριν από 2 χρόνια, όταν στραβοπάτησε στη γεμάτη από πράγματα σκάλα και χτύπησε σε μία γυάλινη πόρτα.

Ωστόσο οι ίδιοι αναφέρουν ότι ο Pettit πάντα εμφανιζόταν δημοσίως σε καλή κατάσταση. Μάλιστα πριν από μερικές βδομάδες τον είδαν να μπαίνει σε μια Bentley.

Ένας γείτονας είπε χαρακτηριστικά: «Το περίεργο είναι ότι πάντα εμφανιζόταν καλοντυμένος όταν τον έβλεπες. Περπατούσε στον δρόμο με τα ρούχα από το καθαριστήριο. Αυτό πάντα μου έκανε εντύπωση – πήγαινε τα ρούχα του για καθάρισμα και μετά έμπαινε σε αυτό το διαμέρισμα. Μπήκα στο σπίτι του πριν από 25 χρόνια και δεν υπήρχε χώρος να κινηθείς. Μόνο χειρότερα μπορεί να έχουν γίνει τα πράγματα από τότε».

Ένας άλλος περίοικος είπε: «Ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος και είχε μια καλή δουλειά. Κατά τα φαινόμενα πληρωνόταν καλά. Παντού πήγαινε με ταξί. Μόλις πριν από λίγες μέρες τον είδα να μπαίνει σε μια Bentley».

Η αστυνομία που κλήθηκε την περασμένη Τρίτη στο σπίτι, αφού υπήρξαν ανησυχίες για την τύχη του ερημίτη, παρέμεινε στο σημείο και την επόμενη μέρα.

Υπάλληλοι του Υπηρεσιών Υγείας κλήτευσαν 4 φορτηγά για να απομακρύνουν τα σκουπίδια και με τσουγκράνες καθάριζαν τις σκάλες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε: «Δεχθήκαμε κλήση για ένα κτίριο στην περιοχή του Erdington στο Birmingham μετά από ανησυχία που εκφράστηκε προς εμάς για την τύχη ενός άνδρα. Δυστυχώς εντοπίστηκε η σορός του 63χρονου. Ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος και έχει ανατεθεί στον ιατροδικαστή να διεξάγει νεκροψία».