Ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος για το 2019 είναι περισσότερο γνωστός για την εταιρία του και την ανέλπιστη διαδρομή του παρά για οτιδήποτε άλλο.

Ο λόγος για τον ιδρυτή της Oracle και σταθερά στην πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου εδώ και χρόνια, Λάρι Έλισον. Του ανθρώπου που έπιασε τη ζωή από τα μαλλιά και της έδωσε να καταλάβει!

Γεννημένος στο υποβαθμισμένο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από μια ανύπαντρη εβραία μητέρα, η οποία έμεινε έγκυος από έναν ιταλό πιλότο που επέστρεψε στη χώρα του, ο μικρός μεγάλωσε με τους θείους του στο Σικάγο, καθώς δεν υπήρχε μία για να τραφεί.

Ο θετός του πατέρας είχε βγάλει μερικά λεφτά στην κτηματομεσιτική αγορά του Σικάγο, μέχρι να υιοθετήσει όμως τον Λάρι τα είχε χάσει όλα. Εκείνος μπήκε σε ένα μικρό πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σικάγο, τα παράτησε όμως στον δεύτερο χρόνο σπουδών, καθώς έχασε τη θετή του μητέρα και έπρεπε να βγει στην αγορά εργασίας.

Με τους υπολογιστές ήθελε να ασχοληθεί, γι’ αυτό και μετακόμισε το 1966 στη Μέκκα της τεχνολογίας, την Καλιφόρνια, πιάνοντας δουλειά σε μια μικρή εταιρία πληροφορικής.

Ήταν 22 χρονών και είχε μεγάλα όνειρα. Μόνο που για να μπορεί να ζει στην ακριβή Καλιφόρνια ήταν αναγκασμένος να κάνει ό,τι δουλειά του έπεφτε στο χέρι για τα επόμενα 8 χρόνια. Και έκανε πολλές είναι η αλήθεια. Και θέλει να τις ξεχάσει όλες, όπως έχει πει χαρακτηριστικά.

Κατάλαβε όμως καλά τον τεχνολογικό κλάδο, είδε τις ευκαιρίες που ανοιγόταν στο λογισμικό και το 1977 ήταν έτοιμος να μετρήσει τις δυνάμεις του, ανοίγοντας τη δική του εταιρία. Oracle την είπε! Και η επιτυχία της ήταν τέτοια που σύντομα θα κοιτούσε στα μάτια τη Microsoft και την IBM, μέχρι να γίνει κολοσσός τελικά.

Σήμερα ο Λάρι έχει περιουσία 64,4 δισ. δολαρίων…