«Με χτυπούσε συνέχεια και όταν σταματούσε μου έλεγε “δεν με νοιάζει που θα έρθει αστυνομία. Εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω, θα σε σκοτώσω και ας πάω φυλακή”». Συγκλονίζουν τα λόγια της 31χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία, που το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του 34χρονου Αιγυπτίου πρώην συντρόφου της.

Η 31χρονη κατέθετε για πάνω από 2 ώρες στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της και τα όσα ανέφερε είναι συγκλονιστικά, καθώς δείχνουν ότι ο 34χρονος όχι απλά ήταν εκτός ελέγχου αλλά δεν είχε κανέναν ενδοιασμό ακόμη και για να σκοτώσει. Περιγράφοντας τις στιγμές που πέρασε στο διαμέρισμα – κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα, η κοπέλα από τη Βουλγαρία ανέφερε: «Άρχισε να με χτυπά στο πρόσωπο, με γροθιές στο πρόσωπο, στα μάτια, στα αυτιά. Έτρεχε αίμα απ’ τα αυτιά μου, την μύτη μου και το στόμα μου ήταν γεμάτο αίματα, τα χείλια μου ήταν πρησμένα και δεν μπορούσα να μιλήσω. Μετά με χτύπησε πάρα πολλές φορές με το σωλήνα του ναργιλέ στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα μου».

«Φέρω εκδορά στον λαιμό από τον σουγιά του»

Ο 34χρονος Αιγύπτιος, στον διάλογο που είχε με τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν να τον ηρεμήσουν, αναφέρονταν συνεχώς στον Αλλάχ με την 31χρονη να καταθέτει στον ανακριτή ότι: «Όταν σταμάτησε να με χτυπάει με τον ναργιλέ, τα χέρια και τα πόδια του, πήρε έναν αναδιπλούμενο σουγιά, που τον έχει συνέχεια μαζί του, ακόμα και όταν κυκλοφορεί με το Μετρό, τον έβαλε στον λαιμό μου και πήγε να με σκοτώσει. Μάλιστα στη δεξιά πλευρά του λαιμού μου, φέρω μια εκδορά από αυτό. (…) Την ώρα εκείνη που ετοιμαζόταν να με σκοτώσει με τον αναδιπλούμενο σουγιά, έλεγε και μια προσευχή που λένε οι μουσουλμάνοι πριν σφάξουν ζώο ή άνθρωπο».

Η επέμβαση των αστυνομικών της ΕΚΑΜ ήταν σωτήρια για την 31χρονη, η οποία στην κατάθεση της ανέφερε: «(…) Ο 34χρονος κατάλαβε ότι ο διαπραγματευτής προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα μάτια με τους άλλους αστυνομικούς και άνοιξε πάλι τη φιάλη του υγραερίου και είπε ότι θα μας ανατίναζε όλους. Εκείνη την ώρα μπήκαν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ στο δωμάτιο, τον ακινητοποίησαν, έκλεισαν την φιάλη και με πήραν και εμένα. Εκείνος φώναζε ότι και να τον κλείσουν μέσα, θα βγει και θα τους σκοτώσει».

Η κατάθεση του 34χρονου Αιγύπτιου στον 12ο τακτική ανακριτή ολοκληρώθηκε και με συνοπτικές διαδικασίες διατάχθηκε η προφυλάκιση του.