Ακόμα και αν οι εκπρόσωποι της Καναδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας δεν δέχονται για χαρακτηρισμό του μήλου τους το «γενετικά τροποποιημένο», έχουμε να κάνουμε με ένα μήλο που του έχουν απενεργοποιηθεί τα ένζυμα που δημιουργούν το μαύρισμα αφότου έχει εκτεθεί στο οξυγόνο του αέρα.
Η νέα αυτή ποικιλία μήλων ονομάζεται Arctic και είναι μία από τις 100 γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες που έχουν ζητήσει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές και το υπουργείο Γεωργίας. Η πρώτη έγκριση δόθηκε το 1992 σε μία ντομάτα που ωριμάζει «αργότερα» από τις άλλες.
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα δεν είναι καθόλου διαδεδομένα στα αμερικανικά χωράφια, αλλά η γενετική τροποποίηση καλλιέργειας σόγιας και καλαμποκιού είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.
Διευθυντής οργάνωσης καταναλωτών, που ασχολείται με το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, δήλωσε «Αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι ένα μήλο που έχει κάνει Botox. Προβλέπω αποτυχία».