Στάση εργασίας την Πέμπτη του σωματείου εργαζομένων συμβασιούχων υπηρεσίας ασύλου

«Να εφαρμοστεί στην πράξη η εξίσωση όλων των υπαλλήλων - μονίμων, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου»


ΕΛΛΑΔΑ
1:00
04/12/2019
Στάση εργασίας την Πέμπτη του σωματείου εργαζομένων συμβασιούχων υπηρεσίας ασύλου
1
loading

Το σωματείο εργαζομένων συμβασιούχων υπηρεσίας ασύλου κηρύσσει στάση εργασίας για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου από τις 14.00 μ.μ. έως την λήξη του ωραρίου κάθε εργαζόμενου/ης με σύμβαση ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας ασύλου, για διευκόλυνση σε συμμετοχή στην συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 14.00 μ.μ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «ίσα δικαιώματα για ίση εργασία και την άρση κάθε είδους διάκριση εις βάρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας ασύλου με την ένταξή τους στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και με σεβασμό προς τον κανονισμό της υπ. ασύλου, το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Επίσης, ζητούν να εφαρμοστεί στην πράξη η εξίσωση όλων των υπαλλήλων - μονίμων, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου- της υπηρεσίας ασύλου και όλου του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, «ώστε να αποκατασταθούν οι διοικητικές παρερμηνείες και οι διακρίσεις σε όλα τα ζητήματα, και ιδιαίτερα στα θέματα προστασίας της μητρότητας και της πατρότητας και της φροντίδας τέκνων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας», όπως αναφέρουν.

Στα πλαίσια εξαγγελίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί εντατικοποίησης της εργασίας όσων δουλεύουν στην Υπηρεσία Ασύλου, υποστηρίζει το σωματείο μεταξύ άλλων, «στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας είναι και οι άδειες (και διευκολύνσεις) των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίες κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή ακόμα και να σταματήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Τόνο Μάσας.

  Οι Έλληνες συμβασιούχοι πολεμιστές του στρατηγού Κουτσούμπα ετοιμάζονται για τη νέα μεγάλη μάχη.
  Νυν υπερ πάντων ο αγών για μια θέση στο δημόσιο.
  Ποιοι τζιχαντιστές, ποιοι ταλιμπάν και ποιοι Αμερικάνοι πεζονταύτες.
  Όλοι αυτοί είναι παιδικές χαρές μπροστά στους τρομερότερους πολεμιστές που γνώρισε ο σύγχρονος και ο αρχαίος κόσμος.
  Άρχονται και είναι διψασμένοι για ταλαιπωρία αθώων μεταναστών, [...] και επιδόματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει