Τι εξετάζεται για δικηγόρους και εταιρείες που λειτουργούν ως εισπρακτικές

Συνάντηση Παπαδημητρίου και Παπαδεράκη με τον πρόεδρο του ΔΣΑ


ΕΛΛΑΔΑ
14:40
07/04/2017
Τι εξετάζεται για δικηγόρους και εταιρείες που λειτουργούν ως εισπρακτικές
1
loading

Το ζήτημα των καταχρηστικών πρακτικών των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών, καθώς και δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών που τυχόν μετέρχονται εισπρακτικές πρακτικές, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, σε συνάντηση που είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Βασίλη Αλεξανδρή

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε την επιθυμία να βελτιωθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή προστασία των καταναλωτών - δανειοληπτών με κύριο γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής αυτών. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη σφαιρική αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής συλλογικών καταγγελιών κατά δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών προς τους δικηγορικούς συλλόγους μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών, καθώς και η ενδεχόμενη απλοποίηση των διαδικασιών εξέτασης σχετικών καταγγελιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε ότι το δικαίωμα της προσωπικότητας των δανειοληπτών είναι απαραβίαστο και πρέπει να προστατεύεται έναντι αθέμιτων και καταχρηστικών πρακτικών απ' όπου και αν προέρχονται. Σε ό,τι αφορά στο δικηγορικό σώμα, εξήγησε ότι έχει θέσει κανόνες αποτρεπτικούς τέτοιων συμπεριφορών για τους δικηγόρους, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ, επιτρέπεται μόνον ένα τηλεφώνημα από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία σε οφειλέτη. Κάθε σχετική παράβαση διώκεται πειθαρχικώς.

Ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε τη διαθεσιμότητα του δικηγορικού σώματος να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο που θα οδηγούσε στη βελτίωση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου. Κατόπιν αυτών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μπορούν να εργαστούν από κοινού και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να αναζητήσουν όλους τους δυνατούς τρόπους επίλυσης του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ΧΡΙΣΤΟΕΝΩΣΗ ΑΛΛΙΩΣ CHRISTYOGA

  H γιογκα μας τρωει την πελατεια
  δεν θα το ανεχτουμε αυτο να μπαινει
  ξενος στα χωραφια μας.Για αυτο κι εμεις
  θα ενταξουμε στο προγραμμα μας
  γυμναστικες ασκησεις με μετανοιες
  σταυροκοπηματα,προσκυνημα εικονων,ρυπαρων χεριων ιερεων και ιερων
  κοκκαλων με ζεσταμα στην αρχη περιφορας εικονας.Γυμναστικο χριστοπρογραμμα διαρκειας45 λεπτων μονο με 10 ευρω στον παππα χωρις ψαλτες διακονους και επιτροπους.
  Με τετοια τιμη! ουτε στον παππα μη την πεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει