Τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν στη θέση να αντιληφθείτε ότι ένας άνδρας δίπλα σας σε ένα μπαρ έχει ρίξει το χάπι του βιασμού (ή ένα άλλο ναρκωτικό) στο ποτό μιας κοπέλας με την οποία μιλάει; Ή τι θα κάνατε στην περίπτωση που βρισκόσασταν μπροστά σε μία προσπάθεια κακοποίησης μιας γυναίκας, στο δρόμο, σε ένα πάρτι, σε κάποιο μέσο μεταφοράς;

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν διστάζουν να πάρουν ενεργητικά θέση απέναντι σε τέτοιες παραβιαστικές συμπεριφορές και εμπλέκονται, πολλές φορές με σωτήρια αποτελέσματα. Όπως ο μπάρμαν της ιστορίας μας ο οποίο την ώρα που δούλευε αντιλήφθηκε ότι ένας τύπος έριξε στο ποτό μιας κοπέλας ένα χάπι βιασμού.

Η σελίδα Whisper φιλοξένησε μαρτυρίες ανθρώπων, που αφού παρατήρησαν μία παραβιαστική συμπεριφορά έδρασαν.

Μία μαρτυρία αναφέρει: «Είμαι μπάρμαν και χθες το βράδυ είδα έναν άντρα να ρίχνει ένα ναρκωτικό στο ποτό ενός κοριτσιού. Όταν δεν κοιτούσε, άλλαξα τα ποτά. Παρακολούθησα αυτόν τον τύπο να ναρκώνει τον εαυτό του».

Ο συγκεκριμένος μπάρμαν ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός καθώς και άλλοι άνθρωποι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Ένας άλλος έγραψε: «Σταμάτησα κάποιον από το να εκμεταλλευθεί μια μεθυσμένη κοπέλα. Την έβαλα σε ένα ταξί και την έστειλα σπίτι της. Ο τύπος που προσπαθούσε να την εκμεταλλευθεί με έβρισε. Το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο».

Ένας άλλος έγραψε: «Με χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι ενώ μετά το έσπασαν στη πλάτη μου. Αλλά σταμάτησα έναν βιασμό. Το θεωρώ νίκη».