Η υπόθεση της μικρής Έμιλι Χαντ συγκλονίζει. Ο μπαμπάς του ιρλανδοϊσραηλινού κοριτσιού, το οποίο θεωρήθηκε νεκρό μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου δήλωσε ότι η οικογένεια μπορεί μόνο να ελπίζει ότι θα μπορέσει να την πάρει πίσω ζωντανή. Τώρα πιστεύεται ότι η 8χρονη Έμιλι είναι όμηρος της Χαμάς στη Γάζα.

Ο γεννημένος στο Δουβλίνο πατέρας της, Τομ Χαντ, είχε αρχικά μάθει ότι το παιδί ήταν ανάμεσα στους νεκρούς σε επίθεση σε κιμπούτς.

Μιλώντας στο BBC News στο Ισραήλ, ο κ. Χαντ είπε ότι η οικογένειά του πλέον ελπίζει αφού τους είπαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ότι είναι πιθανό να κρατείται όμηρος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται στη Γάζα και σημείωσε ότι ελπίζει πλέον να την πάρει πίσω ζωντανή.

Ανατροπή με τον θάνατο της 8χρονης Έμιλι Χαντ
Η μικρή Έμιλι Χαντ

Ο κ. Χαντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Έμιλι είχε πάει να μείνει στο σπίτι ενός φίλου της στο κιμπούτς την ίδια ημέρα που η Χαμάς εξαπέλυσε τις επιθέσεις της. Δύο ημέρες αργότερα οι ισραηλινές αρχές του είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν νεκρή.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες ένας αξιωματούχος της ιρλανδικής πρεσβείας στο Ισραήλ δήλωσε ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι το DNA της Έμιλι δεν βρέθηκε μεταξύ των θυμάτων στο κιμπούτς Be’eri.

Μετά τις επιθέσεις, ο πατέρας δήλωσε ανακουφισμένος που η κόρη του δεν πιάστηκε όμηρος, διότι φοβόταν για το τι θα μπορούσε να της συμβεί στη Γάζα. Αλλά τώρα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τα σχόλια αυτά.

«Κατά κάποιο τρόπο μετανιώνω γι’ αυτό. Μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που είπα, κάποια πράγματα που μπορεί να την έθεταν σε κίνδυνο. Προχωράμε παρακάτω», είπε.

«Έχει τα γενέθλιά της αυτό το μήνα. Δεν πρόκειται καν να μάθει ότι έχει γενέθλια, δεν θα υπάρξει τούρτα, ούτε πάρτι, ούτε φίλοι που θα γιορτάσουν. Θα εξακολουθεί να ζει εκεί μέσα στον τρόμο κάθε μέρα. Τη θέλουμε πίσω για να την αγαπήσουμε ξανά, να την αγκαλιάσουμε ξανά και να μην την αφήσω ποτέ από τα μάτια μου».