Αποφασισμένη να μπλοκάρει διαδικασίες αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματά της, είναι η Morgan Stanley, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η τράπεζα που διατηρεί το 67% των μετοχών, διερευνά το θέμα που προέκυψε με τους «Supporters» και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση.

Η Morgan Stanley έχει συμφέροντα τα οποία απορρέουν από τη σύμβαση που υπεγράφη στις 17 Μαΐου 2006, με την οποία εκταμίευσε 9 εκατ. ευρώ υπέρ της ΑΕΚ με ενέχυρο το 67% των μετοχών.

Εφόσον οι «Supporters» πραγματοποιήσουν συνεχείς αυξήσεις, τότε η θέση της τράπεζας στην ΑΕΚ καθίσταται αυτόματα μειοψηφία και για αυτό είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει κάθε τέτοια διαδικασία, προασπίζοντας τα συμφέροντά της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η Morgan Stanley διατηρεί σήμερα την καταστατική πλειοψηφία και έχει το δικαίωμα να παρίσταται σε κάθε γενική συνέλευση. Παράλληλα, για να αποκτήσει κάποιος τρίτος την πλειοψηφία στην ΠΑΕ δεν αρκεί να αποπληρώσει το ομολογιακό δάνειο προκειμένου να αρθεί το ενέχυρο. Θα πρέπει η Morgan Stanley να ορίσει διοίκηση συμφερόντων του υποψηφίου επενδυτή που θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών μέσα από αυξήσεις Μ.Κ, αποπληρώνοντας και το ομολογιακό δάνειο.

Πηγή: sport-fm.gr