Ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατά την έξοδό του από το γραφείο δήλωσε πως δεν ήξερε ότι θα έκανε κακό.

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό, ζήτω συγγνώμη», είπε ο ιερέας και πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Ο ιερέας οδηγήθηκε στην εισαγγελική αρχή με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας μάσκα αλλά χωρίς ράσα και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα (28/6) στις 12:00 προκειμένου να απολογηθεί

Σημειώνεται ότι ο ιερέας νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο, όπου εξετάστηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ανδρέα Θεωδορόπουλο, ο 37χρονος είναι ψυχικά ασθενής και βρίσκεται υπό βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αρχές ο 37χρονος επιτέθηκε με βιτριόλι όταν άκουσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η καθαίρεσή του καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας επιχείρησε να διαφύγει και όταν φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη επιχείρησε να τον σταματήσει δέχτηκε και εκείνος επίθεση με υγρό. Ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος