Η κυβέρνηση φροντίζει μεκαθε τρόπο να ξορκίζει σε κάθε τόνο το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown, λόγω της αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και της ασφυκτικής πίεσης στο ΕΣΥ.

Στελέχη της κυβέρνησης μιλώντας σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα από την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία. Σε συνέχεια των δηλώσεών του ήρθε και ανάρτηση στο twitter από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Σχολική κάρτα: Έρχονται αλλαγές στην είσοδο των παιδιών σε μαγαζιά και εστίαση

Με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές, θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα οι ανήλικοι, δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδικότερα μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κάνουν και άλλο τεστ οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.