Χώρο στέγασης σε δημοτικό ακίνητο,που βρίσκεται επί της οδού Παπαρηγοπούλου 7, θα προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε τρεις ομάδες αυτοβοήθειας: στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Ανωνύμων Ναρκομανών, στις Οικογενειακές Ομάδες Ανώνυμων Αλκοολικών και Ανωνύμων Υπερφάγων.

Η παραχώρηση επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων στον πέμπτο όροφο του κτιρίου θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σκοπός του σωματείου των Ανωνύμων Ναρκομανών είναι η παροχή βοήθειας και αλληλοϋποστήριξης σε άλλους ναρκομανείς, με στόχο την αποχή από ναρκωτικές ουσίες χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων, υποκατάστατων και λοιπών ουσιών.

Το σωματείο Οικογενειακών Ομάδων των Ανώνυμων Αλκοολικών ενθαρρύνει, βοηθά και στηρίζει τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αλκοολικών να κατανοήσουν καλύτερα τον αλκοολισμό και να στηρίξουν τις προσπάθειες όσων επιθυμούν να επανέλθουν σε μια κανονική ζωή.

Από την άλλη, σκοπός του σωματείου των Ανώνυμων Υπερφάγων Ελλάδος είναι η ηθική και ψυχολογική στήριξη ατόμων που επιθυμούν να αναρρώσουν από διατροφικές διαταραχές (ψυχαναγκαστική υπερφαγία, βουλιμία, ανορεξία).