Ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμαλίας, από ένα γκρουπ που ήταν αποκομμένο από την πορεία που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα μαθητές και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, άτομα πολλά εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν κάποιες ζημιές έξω από τον σταθμό του μετρό και στο σημείο που βρίσκεται η στάση του τραμ (μεταξύ των οποίων και το σπάσιμο κάποιων καμερών), κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας. Στη συνέχεια ήρθε… απάντηση, με το πέταγμα μιας μολότοφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν εκείνη την ώρα, παρέμεναν στη Σταδίου και δεν είχαν καν προσεγγίσει τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ της ομάδας που προκάλεσε τα επεισόδια και τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν και στη χρήση χημικών (ελάχιστων). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια προσαγωγή.

Στη συνέχεια η κατάσταση ηρέμησε, αρκετά γρήγορα, καθώς το συγκεκριμένο γκρουπ (περίπου 100 ατόμων) διαλύθηκε.

Έτσι, σε εξέλιξη βρίσκεται το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και ξεκίνησαν την πορεία τους για τη Βουλή. Ζητούν -μεταξύ άλλων- μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, γονείς, το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος