Δύο είναι τα ροφήματα που κυριαρχούν στις επιλογές μας: ο καφές και η σοκολάτα. Συνήθως επιλέγουμε τον καφέ όταν θέλουμε κάτι να μας ξυπνήσει και να μας κρατήσει σε εγρήγορση, ενώ επιλέγουμε να πιούμε ένα φλιτζάνι σοκολάτα όταν βρισκόμαστε σε πιο χαλαρή κατάσταση.

Οι δύο αυτές τροφές φαίνεται να κινούνται σε αντιθέσεις. Από τη μία ο καφές είναι πικρός ενώ η σοκολάτα γλυκιά. Ο καφές ξυπνάει ενώ η σοκολάτα χαλαρώνει και τέλος ο καφές θεωρείται το ρόφημα των ενηλίκων ενώ η σοκολάτα κυρίως για παιδιά.

Γίνεται δύο τόσο διαφορετικές τροφές να πηγαίνουν μαζί; και όμως όχι μόνο γίνεται αλλά ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει ως αποτέλεσμα ένα υπέροχο ρόφημα που με πάρα πολλές παραλλαγές και οφέλη για τον οργανισμός μας.

Δύο Ροφήματα, διπλά οφέλη

Είναι γνωστό ότι τόσο ο καφές όσο και η σοκολάτα έχουν θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας. Τι γίνεται όμως όταν συνδυάζουμε και τα δύο μαζί;

Μελετώντας τις επιδράσεις των ροφημάτων στην λειτουργία του εγκεφάλου, έρευνα του πανεπιστημίου της Τζώρτζια κατέληξε ότι ο συνδυασμός σοκολάτας με καφέ παρουσίασε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ με σοκολάτα ενισχύεται η λειτουργία του εγκεφάλου, τον κρατάει σε εγρήγορση, βοηθάει στην απομνημόνευση και μας κάνει λίγο πιο έξυπνους. Γι’ αυτό και ο συνδυασμός θεωρείται ιδανικός για φοιτητές λίγο πριν τις εξετάσεις.

Μεγάλη Ποικιλία γεύσεων και συνδυασμών

Η αλήθεια είναι ότι αν και ο συνδυασμός σοκολάτας με καφέ δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο έχει γίνει πιο δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Σε αυτό συνέβαλλε η εξέλιξη του επαγγέλματος του barista αλλά και η είσοδος στην αγορά μηχανών καφέ και σοκολάτας. Πλέον το να φτιάξει κανείς ένα ρόφημα καφέ με σοκολάτα είναι παιχνιδάκι. Ενώ υπάρχουν και έτοιμες κάψουλες καφέ με σοκολάτα και μάλιστα σε πάρα πολλές λαχταριστές ποικιλίες.

Αν αναλογιστεί κανείς τα διαφορετικά είδη καφέ και σοκολάτας τότε καταλαβαίνει ότι μπορεί να κάνει άπειρους συνδυασμός ειδικά αν προσθέτει και νέες γεύσεις στο μείγμα όπως καραμέλα ή φρούτα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι γευστικοί κανόνες που μπορούν μας δώσουν μια εικόνα για το ποιοι συνδυασμοί είναι κατάλληλοι για τον ουρανίσκο μας.

Κατά κανόνα καφέδες με έντονο άρωμα ταιριάζουν απίστευτα με σοκολάτα Gianduia ή πραλίνα φουντουκιού. Η έντονη γεύση του καφέ έρχεται και δένει αρμονικά με τη γλύκα της σοκολάτας. Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε και σοκολάτες με φρούτα καθώς δημιουργούν μία έντονη αντίθεση που αρέσει σε πολλούς.

Ο Εσπρέσο αγαπά τη σοκολάτα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ταιριάζει σχεδόν με όλα. Ωστόσο από τους αγαπημένους συνδυασμούς είναι εσπρέσο και σοκολάτα με καραμέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό μείγμα με μοναδική υφή που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας.

Ένας συνδυασμός που δεν είναι τόσο γνωστός αλλά έχει πιστούς ακολούθους είναι αυτό της λευκής σοκολάτας. Είναι ένα ιδανικό ρόφημα για αυτούς που ψάχνουν κάτι διαφορετικό και εναλλακτικό. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η κατ’ εξοχήν γεύση και το άρωμά της

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το συνδυασμό σοκολάτας με ιρλανδικό καφέ. Πρόκειται για έναν πιο τολμηρό και βραδινό συνδυασμό που σοκάρει με τη διαφορετικότητα της γεύσης του. Η σοκολάτα συνδυάζεται με τη γεύση του καφέ και του ουίσκι και δημιουργεί μια ιδιαίτερη και γλυκόπιοτη γεύση.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή αν ψάχνεται για ακόμη περισσότερους συνδυασμούς αυτού του ξεχωριστού και αγαπημένου διδύμου επισκεφθείτε το Getcoffee και ανακαλύψτε κάψουλες Nespresso σοκολάτας που μπορεί να φτιάξει κάποιος εύκολα και γρήγορα με τη μηχανή του Nespresso.

Καλοκαιρινή Προσφορά από το Getcoffee.gr

Αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν και χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού summercoffee, κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα λάβετε έκπτωση -2 ευρώ στο καλάθι σας. Η προσφορά ισχύει από 09/07/2020 εως και 10/08/2020.

Αφεθείτε στο άρωμα του καφέ και τη γεύση της σοκολάτας για ένα υπέροχο ταξίδι των αισθήσεων σας.

Πληροφορίες

 

 

 

Κέρκυρας 2,

Νέα Ιωνία Τ.Κ. 14235

  • Σταθερό τηλ.: 2167001723
  • Κινητό τηλ.: 6972055905
  • getcoffee.gr