Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη μίλησε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας, Τατιάνα Δουβαρά. Η δικηγόρος ανέφερε πως ήταν μια καλοστημένη και μελετημένη περίπτωση γι’ αυτό και δυσκολεύτηκε η δικαιοσύνη στο έργο της, ενώ σημείωσε ότι υπήρξαν πολλά λάθη και από την αστυνομία. Η κα Δουβαρά πρόσθεσε πως αν η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη δεν είχε κινητοποιηθεί, η υπόθεση θα είχε κλείσει ως αυτοχειρία.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει στην Ανακρίτρια Αγρινίου το πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει προσωποποιήσει την πρώτη ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου για την υπόθεση.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα εμπρησμού, συμμορία και ηθική αυτουργία, όπου ο εισαγγελέας βλέπει τουλάχιστον δύο φυσικούς αυτουργούς και έναν ηθικό αυτουργό.

«Είχαμε εξ αρχής ευρεία την πεποίθηση ότι δεν επρόκειτο περί αυτοχειρίας» σημειώνει η δικηγόρος και περιγράφει αναλυτικά τα σημεία που οδήγησαν στο πόρισμα των εισαγγελικών αρχών. «Έγιναν προσπάθειες να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, όμως εν τέλει η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική» συμπλήρωσε εκείνη.

Στην ερώτηση όμως, ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε τελικά στην αλλαγή της αιτίας θανάτου και την άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εμπρησμού, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, η κα. Δουβαρά παραθέτει πληθώρα ενδείξεων και στοιχείων.

Όπως είπε βρέθηκαν ίχνη αιθάλης έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου, αλλά και πατημασιές του θύματος στην οροφή του. Όπως εξηγεί, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα της 44χρονης στο χώρο υποδηλώνουν πως προηγήθηκε πάλη.

Η δικηγόρος εξήγησε πως η υπόθεση ήταν δύσκολη και περίπλοκη, ακριβώς επειδή οι αυτουργοί της δολοφονίας είχαν μελετήσει πολύ καλά το έγκλημά τους.

Η Τατιάνα Δουβαρά αναφέρθηκε όμως και στα λάθη που, όπως εκτιμά η οικογένεια λίγο έλειψε να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, αρχειοθετώντας την ως αυτοκτονία.

«Έγινε πολύ μεγάλο λάθος που η αυτοψία (σσ. στο αυτοκίνητο) δεν έγινε από άνδρες της πυροσβεστικής και έγινε από αστυνομικούς» σημειώνει η δικηγόρος για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. που δυσκόλεψαν την διαλεύκανση της υπόθεσης.