Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ριγκατόνι
  • 85 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 μήλο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Βράστε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε την κρέμα και σιγοβράστε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συμπληρώστε με το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
  3. Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά.
  4. Προσθέστε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, αραιώστε με λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
  5. Ρίξτε το μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα μήλα και τα καρύδια.