Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ριγκατόνι
  • 85 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 μήλο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε την κρέμα και σιγοβράστε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συμπληρώστε με το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 3
Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 4
Προσθέστε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, αραιώστε με λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Ρίξτε το μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα μήλα και τα καρύδια.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.