Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για την υγεία. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου χάρη στη σταδιακή απορρόφηση των σακχάρων που δεν επιβαρύνει το πάγκρεας, προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία χάρη στις ανθοκυανίνες, φλαβονόλες και προκυανιδίνες που περιέχουν, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και οστεοπόρωσης, ενώ βελτιώνουν την όραση.

Υλικά (περίπου 8-10 παγάκια)

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 ρόδι
  • ¼ φρέσκο μάνγκο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Στύβουμε το λεμόνι, το πορτοκάλι και το ρόδι και σουρώνουμε καλά.
  • Βήμα 2: Ρίχνουμε τον σουρωμένο χυμό στο μπλέντερ μαζί με το μάνγκο και χτυπάμε καλά μέχρι να προκύψει μια σχετικά παχύρρευστη πούλπα.
  • Βήμα 3: Μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες σιλικόνης για παγάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Διατροφική αξία ανά 3-4 παγάκια

  • Ενέργεια: 80-100 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,6 γρ.
  • Λιπαρά: 0,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI