Ολοένα και περισσότερες είναι οι επιθέσεις πολιτών προς τους ακτιβιστές της ομάδας «Just Stop Oil» στη Βρετανία. Στο τελευταίο επεισόδιο ένας άνδρας επιτέθηκε βίαια σε μέλος της ομάδας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Λονδίνο.

Οι ακτιβιστές, όπως συνηθίζουν, είχαν κλείσει δρόμο στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και προσπαθούσαν να ενημερώσουν το κοινό για εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ωστόσο, η ειρηνική διαδήλωσή τους μετατράπηκε σε βίαιη όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας.

Ο ακτιβιστής του Just Stop Oil γρονθοκοπήθηκε, έπεσε στο έδαφος και δέχτηκε κλωτσιές από τον δράστη, ενώ βρισκόταν στο έδαφος. Προηγουμένως, η γυναίκα είχε βγει από το αυτοκίνητο και φώναζε «σταματήστε τώρα, είμαι έγκυος», ενώ έγινε γνωστό πως είναι η σύντροφος του δράστη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μετά το συμβάν, ο ακτιβιστής ο οποίος συστήθηκε με το όνομα Ντάνιελ έκανε δηλώσεις στους λογαριασμούς social media της ομάδας Just Stop Oil και κρατώντας μια σακούλα κατεψυγμένου αρακά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, υποστήριξε: «Τώρα νιώθω καλύτερα από την άγρια επίθεση που δέχθηκα».

Η έρευνα της αστυνομίας για την επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και θέτει ως προτεραιότητα τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.