Φως στην υπόθεση της θανάτου του Φρέντι Γκρέι- ο οποίος προήλθε από τραυματισμό κατά την διάρκεια της σύλληψής του και προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων – ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας μάλιστα ένα σημείο κλειδί στην υπόθεση.

Το βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος και δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun, δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον Γκρέι και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σύρουν μέσα σε αστυνομική κλούβα μπρούμυτα.

Αναλυτικότερα, το ολιγόλεπτο βίντεο απεικονίζει την αστυνομική κλούβα να έχει σταθμεύσει ένα τετράγωνο μακριά από το σημείο της σύλληψης. Ο Γκρέι διακρίνεται ο μισός έξω από την κλούβα, μπρούμυτα, με τα πόδια να κρέμονται έξω από το όχημα και δεν κινείται την ώρα που οι αστυνομικοί τον αλυσοδένουν. Μια κάμερα παρακολούθησης της πόλης κατέγραψε τμήμα του επεισοδίου χωρίς όμως να διακρίνεται ο Γκρέι στο πίσω μέρος του οχήματος.

Ο Γκρέι κατέληξε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη που υπέστη κατά τη διάρκεια σύλληψης του μια εβδομάδα νωρίτερα στις 12 Απριλίου. Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη από πλήθος Αφροαμερικανών πολιτών καθώς επιδείνωσε και την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.

Μέχρι στιγμής για τον θάνατό του έχουν ασκηθεί διώξεις σε έξι αστυνομικούς οι οποίοι είναι αντιμέτωποι και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.