Ρουκέτες σε ξενοδοχείο στη Λιβύη

Φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
10:01
24/05/2019
Ρουκέτες σε ξενοδοχείο στη Λιβύη
loading

Ρουκέτες έπληξαν πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιβύη σήμερα το πρωί, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Τρίπολης.

Για την επίθεση αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Εθνότητας επέρριψε την ευθύνη στον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της Κυρηναϊκής, οι δυνάμεις του οποίου διεξάγουν από τις αρχές Απριλίου επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε στα social media φωτογραφίες από δωμάτιο του ξενοδοχείου Rixos που έχει υποστεί ζημιές από τις ρουκέτες. Στο ξενοδοχείο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση βουλευτών που εναντιώνονται στον Χάφταρ.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Χάφταρ διέταξε τα στρατεύματά του να κυριεύσουν την πρωτεύουσα, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, την 4η Απριλίου. Ωστόσο οι δυνάμεις του δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις αμυντικές θέσεις των παραστρατιωτικών που δηλώνουν πίστη στην Κυβέρνηση και η κατάσταση στα μέτωπα έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε αδιέξοδο εδώ κι εβδομάδες.

Οι μάχες εκτυλίσσονται κυρίως σε νότια προάστια της πρωτεύουσα της Λιβύης. Το ξενοδοχείο που επλήγη όμως βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης, σε μικρή απόσταση από το συγκρότημα που αποτελούσε άλλοτε κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι, το καθεστώς του οποίου ανατράπηκε το 2011.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει