Από τις βιβλικές πλημμύρες μέχρι τους καταστροφικούς σεισμούς αυτές είναι οι απίστευτες εικόνες στις οποίες ένας καλλιτέχνης δείχνει πώς μπορεί ο κόσμος να καταλήξει. Πρόκειται για  επεξεργασμένες εικόνες από μεγάλες πόλεις που θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα είτε φυσικών καταστροφών είτε από ανθρώπινες επιθέσεις.

Ο καλλιτέχνης Steve McGhee δημιούργησε κυριολεκτικά εικόνες αποκάλυψης με το πώς φαντάζεται ότι θα είναι μεγάλες πόλεις του πλανήτη αν έρθει το τέλος του κόσμου.

Στις φωτογραφίες φαίνονται αεροπλάνα μέσα σε ουρανοξύστες και ολόκληρες πόλεις σαν να είναι στο βυθό της θάλασσας… Μεταξύ των πόλεων που φαίνονται να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά είναι η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ και οι ακτές της Γαλλίας. Ο McGhee από το Λονδίνο λέει ότι ίσως τα έργα του είναι αποτέλεσμα των ταινιών που βλέπει.

Ο καλλιτέχνης, όπως παραδέχεται, παρακολουθεί πολλές ταινίες με καταστροφές και οι εικόνες του ίσως να είναι επηρεασμένες από εκεί.

«Υποθέτω ότι βλέπω πάρα πολλές ταινίες καταστροφής. Γι’ αυτό το λόγο είμαι γοητευμένος από αυτά τα πράγματα καθώς θεωρώ ότι εμείς ως ανθρώπινα όντα έχουμε μικρό ή καθόλου έλεγχο πάνω στη φύση και τον πλανήτη. Καταστροφές συμβαίνουν κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο. Εμείς απλά ακούμε αυτές στις οποίες τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται. Κάθε μέρα κάποιος, κάπου, έχει εμπλακεί σε μια καταστροφή που του αλλάζει τη ζωή. Δεν χρειάζεται αυτό να είναι απαραίτητα ένα κύμα εκατοντάδων μέτρων που συντρίβεται σε έναν ουρανοξύστη».

Ο McGhee χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές επεξεργασίας στις φωτογραφίες του για να δημιουργήσει δραματικές σκηνές του καταστροφής.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Παίρνω πολλά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εκτιμώ πραγματικά εκείνους που μου στέλνουν. Η δουλειά μου αντικατοπτρίζει το ανθρώπινο λάθος, σε ορισμένες περιπτώσεις, απλά την κακή τύχη και την καθαρή τρομοκρατία των ανθρώπων πάνω σε άλλους. Η δουλειά μου σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί ή ανέχεται πράξεις τρομοκρατίας που κόστισαν την απώλεια εκατομμυρίων ψυχών που έχουν χαθεί σε γεγονότα του παρελθόντος. Είναι κυρίως ένα σχόλιο για την αδυναμία της ανθρώπινης ύπαρξης» λέει ο καλλιτέχνης.

Δείτε φωτογραφίες…

illstrtrs01 illstrtrs03 illstrtrs04 illstrtrs05 illstrtrs06 illstrtrs07

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.