Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση – φρίκη στον Κολωνό. Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης για κατοχή ναρκωτικών, ενώ εντός της ημέρας ενδεχομένως να γίνει και νέα εντάλματα σύλληψης, ένα εξ αυτών είναι πιθανόν να αφορά άτομο από το περιβάλλον του 53χρονου Ηλία Μίχου.

Ο πατέρας της 12χρονης είναι ένας 41χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη καθώς στην κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών που ανήκε στον ίδιο.

Ο πατέρας πάντως δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού της 12χροονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του πατέρα: «Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πατέρας της 12χρονης είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών.

Υπάρχουν τρεις ακόμη συλλήψεις από οίκο ανοχής μετά τις καταγγελίες χθες έξω από την Ευελπίδων από την ιδιοκτήτρια. Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις ιερόδουλες, καθώς εντοπίστηκαν παρατυπίες (σ.σ. παραβίαση σφραγίδας), ενώ ερευνάται τι ισχύει με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Βιασμός 12χρονης: Τι οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας

Χθες συνελήφθη και η μητέρα της, κατηγορούμενη για μαστροπεία και φαίνεται πως ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι ηλεκτρονικές συσκευές που «έκαψαν» τη γυναίκα, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των προσώπων που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για να συνευρεθούν με τη 12χρονη και αναμένονται κι άλλες συλλήψεις.

Η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη με την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, με βάση το ένταλμα που εκδόθηκε από την 33η τακτική ανακρίτρια.

Τα δύο στοιχεία που την «έκαψαν» φαίνεται πως είναι ένα χρηματικό έμβασμα που εντοπίστηκε στον λογαριασμό από άτομο που φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος του παιδιού και μία τουλάχιστον τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να είχε και κρίθηκε ύποπτη.

Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας η εν γένει στάση της απέναντι στις αποκαλύψεις των τελευταίων 24ωρων, αλλά και το γεγονός ότι σαν μητέρα δεν φαίνεται να έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τις κινήσεις της μόλις 12 ετών κόρη της ημέρα και νύχτα.

Σήμερα η 37χρονη μητέρα, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο μίνι – μάρκετ του 53χρονου, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η 12χρονη αναμένεται να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Η 37χρονη αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος προσπαθεί να την ενοχοποιήσει. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο, που φέρονται να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θεώρησαν αφύσικη την συμπεριφορά της 37χρονης ως προς την κόρη της, ενώ υπήρχαν ορισμένα στοιχεία, όπως το ακριβό κινητό τηλέφωνο της 12χρονης που δεν «κολλούσα»” με την οικονομική κατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα.