Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να στηρίζει τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και σας καλεί να συνδράμετε κι εσείς το έργο της, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Η παράδοση της βοήθειας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010.

Στον Αυλώνα υπάρχουν ανήλικοι κρατούμενοι από την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οικογένειες των κρατουμένων έχουν δολοφονηθεί κι εκείνοι καταφεύγοντας στην Ελλάδα ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης. Οι κρατούμενοι αυτοί είναι καταδικασμένοι σε απορία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο 210-7782281, 210-7782281 και την Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών Αυλώνα στο 22950-42771, 22950-42771

Τα παιδιά των φυλακών Αυλώνα έχουν ανάγκη από:

1. Φάρμακα
Ταμπλέτες Trebon, Comtrex Gold, Niflamol, Zantac, Mucothiol Σιρόπι, Panadol Αναβράζον, Buscopan, Benzyl Sol, Mesulid, Amoxil, Seclor, Counterpain κρέμα, φάρμακα για ψείρες.
Τα φάρμακα της φυλακής δεν επαρκούν και η φυλακή τα αγοράζει με χρήματα από το ταμείο απόρων.

2. Τηλεκάρτες
Οι περισσότεροι άποροι κρατούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ακόμα κι όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Μας ζητούν τηλεκάρτες για καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ. Προσοχή όχι χρονοκάρτες. Απαγορεύονται

3. Ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα (τα εσώρουχα πρέπει να είναι καινούρια)
Τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα παπούτσια πρέπει να είναι αντρικά medium και large για παιδιά ηλικίας 16 -20. ( Όχι κοστούμια)
Μαζέψτε παντελόνια τζιν, φόρμες μπλουζάκια ,εσώρουχα, παπούτσια και παντόφλες (θερμή παράκληση ελαφρώς μεταχειρισμένα).

4. Είδη ιματισμού και ατομικής υγιεινής
Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια bic, πετσέτες μπάνιου και προσώπου, σεντόνια, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.

5. Σχολικά είδη-παιχνίδια-βιβλία ξενόγλωσσα
Φάκελοι αλληλογραφίας, μολύβια, τετράδια, είδη ζωγραφικής, ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία στα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αλβανικά, μπάλες μπάσκετ και ποδοσφαίρου κ.α.
Λίγα λόγια για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Η Ένωση αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεργάζονται, από το 1996, σε ένα πλαίσιο αγάπης, και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως περισσότερα από 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Τα μέλη της Ένωσης είναι:
Eταιρεία Προστασίας Σπαστικών
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας-Χατζηπατέρειο,
Κέντρο Ειδικών Ατόμων: «Η Χαρά»
Οι Φίλοι της Μέριμνας
Οι Φίλοι του Παιδιού
Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη
Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
Φίλοι του Ιδρύματος Θεοτόκος
Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος