Την ιστορική αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που υπογράφηκε χθες, Τρίτη (28/09), με την οποία η Ελλάδα θα αποκτήσει 3+1 φρεγάτες τύπου FDI ([email protected]), καλωσόρισε η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Naval Group και την εταιρεία πυραυλικών συστημάτων MBDA σηματοδοτώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων για την προμήθεια τριών φρεγατών FDI HN (Hellenic Navy) με δυνατότητα για την απόκτηση μίας ακόμη.

Οι φρεγάτες FDI κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient, όπου η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης μόλις μπήκε σε παραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθεί και ακολούθως να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, η κύρωση της συμφωνίας.

Το σχετικό νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Συμφωνία της Ελληνικής και Γαλλικής κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση στρατηγικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.