Δυο διαδοχικές συναντήσεις, στις 12:00 με τους εκπροσώπους της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων και στις 13:00 με το προεδρείο εθνικής ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για έναν επικείμενο ουσιαστικό διάλογο, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι θα βρεθεί κοινός τόπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στο πλέγμα των παρεμβάσεων, που έχουν ληφθεί ήδη για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα (μείωση φορολογίας, μείωση ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, επιστροφή ΕΦΚ και εκπτώσεις στο ρεύμα), και έκανε λόγο για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι θα εξεταστεί ο τρόπος να γίνει όσο πιο εμπροσθοβαρώς η επιστροφή ΕΦΚ.

Ερωτηθείς για το πόσο αποτελεσματικός είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, εξήγησε ότι εκείνος πρωταγωνιστεί σε μια μεγάλη προσπάθεια ικανοποίησης δίκαιων αιτημάτων, λέγοντας πως η διαχείριση δεν είναι εύκολη, ωστόσο «η προσπάθειά του έχει μετρήσιμα αποτελέσματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο