Την πρώτη φορά που τον ρώτησαν αν είναι ομοφυλόφιλος ήταν μόλις 16 ετών. Από τότε ο, πέντε φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Ian Thorpe, δεν σταμάτησε να γίνεται αποδέκτης ερωτήσεων για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: Δεν είμαι γκέι.

Χθες το βράδυ ο Thorpe κάθισε απέναντι από το δημοσιογράφο της αυστραλιανής τηλεόρασης Michael Parkinson για να πει ότι η μη παραδοχή της ομοφυλοφιλίας αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα της ζωής του, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian».

«Ένιωσα ότι το ψέμα μου ήταν μεγάλο και δεν ήθελα να αμφισβητηθεί η ακεραιότητά μου» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, που κράτησε περίπου 1,5 ώρα. «Δεν ήθελα ο κόσμος να πιστέψει ότι είχα πει ψέματα για τα πάντα» πρόσθεσε. «Δεν είμαι straight και τις τελευταίες εβδομάδες νιώθω άνετα να το παραδεχτώ» είπε.

Η μητέρα του σοκαρίστηκε, το ίδιο και οι φίλοι του. Όλοι, όμως, τον αγκάλιασαν και αυτό τον ανακούφισε. «Μπορώ πλέον να αναπνεύσω ελεύθερα» λέει. «Νιώθω άνετα να πω ότι είμαι gay. Και δεν θέλω οι άλλοι να νιώσουν όπως εγώ. Μπορείς να ωριμάσεις και να νιώθεις άνετα με την ομοφυλοφιλία σου» υποστηρίζει. «Ανησυχούσα για την αντίδραση των γονιών μου, των φίλων μου. Χαίρομαι που όταν τους το είπα μού είπαν ότι με αγαπούν και θα με στηρίξουν» είπε.

Όσο ο Thorpe έλεγε ότι είναι gay τα σχόλια του αυστραλιανού κοινού ήταν υποστηρικτικά. Η ομοφυλοφιλική κοινότητα και ο κόσμος του αθλητισμού καλωσόρισαν την παραδοχή του και είπαν ότι η στάση του θα βοηθήσει και άλλους νέους ομοφυλόφιλους να το παραδεχτούν.