Θύμα επιτήδειων που κατάφεραν να της αποσπάσουν 8.000 ευρώ έπεσε μια 86χρονη στο Αίγιο. Δύο άνδρες της τηλεφώνησαν και παριστάνοντας γιατρό και δικηγόρο της είπαν ότι η κόρη της, που μένει σε νησί του Αιγαίου, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης.

Η ηλικιωμένη αναστατώθηκε και ζητούσε να μάθει περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεση να μεταβεί άμεσα στο νησί για να βρεθεί κοντά της. Οι δράστες, στην προσπάθεια τους να μην χαλάσει η «δουλειά», την καθησύχασαν λέγοντας πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Όπως και έγινε καθώς στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ακούστηκε μια καταβεβλημένη γυναικεία φωνή να της λέει «μαμά είμαι καλά… δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Η κλήση που δεν απαντήθηκε

Η γυναίκα, αφού πείσθηκε πως μίλησε με την κόρη της, εξέφρασε την αδυναμία αποστολής των 8.000 ευρώ, καθώς δεν είχε τρόπο για την άμεση καταβολή του ποσού μέσω τραπέζης. Οι συνομιλητές της προθυμοποιήθηκαν να την «εξυπηρετήσουν», με τον «δικηγόρο» να αναλαμβάνει δράση.

Της έκλεισε ραντεβού με συνεργάτη της εταιρείας του που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στον Πύργο. Όταν ο συνεργός έφθασε στο σημείο η ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων, στην οποία είχε βάλει τα χρήματα καθ’ υπόδειξη του δράστη αναφέρει το pelop.gr. Η ρίψη της σακούλας, έγινε κατόπιν προτροπής του ίδιου ατόμου, με το αιτιολογικό να μην ταλαιπωρηθεί λόγω ηλικίας ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ωστόσο εκείνο που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι οι δράστες φέρεται να γνώριζαν την οικογενειακή κατάσταση του θύματος, καθώς από την πρώτη στιγμή της ανέφεραν το μόνιμο τόπο κατοικίας της κόρης της, όπου συνέβη και το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

Κατά πληροφορίες, η 86χρονη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, κάλεσε την κόρη της, στον προσωπικό της αριθμός, χωρίς όμως εκείνη να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην κλήση της μητέρας της, την επίμαχη χρονική στιγμή. Όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν, αποκαλύφθηκε η απάτη.