Όταν σκεφτόμαστε κορνίζες συνήθως έχουμε στο μυαλό μας συνδυασμό με κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Εξάλλου πώς αλλιώς μπορεί να γίνει; Και όμως, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί μία κορνίζα. Ευφάνταστες ιδέες που μπορεί να δώσουν έναν άλλο αέρα στο σπίτι ή στο γραφείο σας και που πιθανότατα να μην έχει περάσει καν απ’ το μυαλό σας ότι μπορούν να συνοδεύσουν τις κορνίζες σας.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες απ’ αυτές τις λύσεις. Είστε έτοιμοι;

Ξερά κλαδιά ή φύλλα

Αν έχετε κρατήσει κάποια περίτεχνα κλαδιά από μία εξόρμηση σας στη φύση ή αν έχετε μαζέψει ξερά φύλλα αρχές φθινοπώρου και θέλετε με κάποιο τρόπο να τα κρατήσετε, συνδυάστε τα με μία δίπτυχη κορνίζα. Μάλιστα ο συνδυασμός ξύλινης κορνίζας, να περιβάλλει ένα ακόμη φυσικό υλικό, θα καταφέρει να κάνει τον χώρο σας πιο ζεστό και φιλικό.

Ενθύμια καλοκαιριού

Αν ανήκετε σ’ αυτούς που κάνουν ατέλειωτες βόλτες στις παραλίες συλλέγοντας βότσαλα ή κοχύλια το καλοκαίρι, αυτός ο τρόπος διακόσμησης θα σας ενθουσιάσει. Κολλήστε τα ενθύμια αυτά σε έναν καμβά και δημιουργήστε μία σύνθεση που θα είναι άξια καδραρίσματος. Μετά επιλέξτε μία κορνίζα που να ταιριάζει χρωματικά σ’ αυτό που έχετε συνθέσει και αμέσως θα έχετε φτιάξει ένα καλοκαιρινό έργο τέχνης για το εξοχικό σας.

Ο τοίχος του γραφείου σας

Ακούγεται παράλογο να κορνιζάρετε έναν τοίχο αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε εκτός από ένα design-άτο σπίτι και έναν πρακτικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα  ορίστε ένα μέρος του τοίχου σας που θα τον χρησιμοποιήσετε σαν πίνακα σημειώσεων ή κάτι αντίστοιχο. Αφού το κάνετε αυτό, μετρήστε και προμηθευτείτε κορνίζα σε αντίστοιχο μέγεθος, δημιουργώντας μ’ αυτό τον χώρο ένα πλαίσιο. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε ό,τι θέλετε ώστε να μοιάζει με πρωτοποριακός χώρος εργασίας.

Σημαντικά έγγραφα

Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν αναφέρομαι στα πτυχία που συνηθίζονται να κορνιζάρονται, αλλά σε έγγραφα με μεγάλη, συναισθηματική κυρίως, αξία. Αυτά θα μπορούσε να είναι από κειμήλια των προγόνων σας που δεν θέλετε να αλλοιωθούν με το πέρασμα του χρόνου ή ακόμη και η πρώτη ζωγραφιά του παιδιού σας.

Υφάσματα

Αυτό και αν ακούγετε περίεργη ιδέα. Η συγκεκριμένη περίπτωση προτείνεται κυρίως για όσους διαθέτουν ρουστίκ και vintage χώρους. Αν έχετε μάλιστα επιλέξει ένα συγκεκριμένο ύφασμα στους καναπέδες π.χ. του καθιστικού, θα μπορούσατε να αγοράσετε και ένα έξτρα αντίστοιχο ύφασμα σε άλλες ίσως αποχρώσεις, για να το κορνιζάρετε και να διακοσμήσετε το χώρο σας μ’ αυτό το πρωτότυπο αντικείμενο. Είναι σίγουρο ότι οι καλεσμένοι σας θα εκπλαγούν ευχάριστα από αυτή τη λεπτομέρεια.

Παλιά μουσικά αντικείμενα

Δε θα μπορούσαμε να μην είχαμε μία επιλογή που να καλύπτει τους λάτρεις της μουσικής. Αν είστε συλλέκτες μουσικών δίσκων και έχετε κάποιον εξαιρετικής μουσικής αξίας αλλά είτε δεν έχετε πικάπ είτε έχει χαλάσει ο δίσκος, μην τον αφήνετε παρατημένο. Κάντε τον πρωταγωνιστή στον χώρο σας πλαισιώνοντας τον με μία κορνίζα και δώστε την ευκαιρία στους επισκέπτες σας να τον θαυμάσουν.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες απ’ τις δεκάδες που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ αλλά και να σκεφτείτε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που είτε σας είναι άχρηστα πλέον είτε θέλετε να τα δώσετε μία παραπάνω αξία. Εξάλλου μία κορνίζα όσα χρόνια και να περάσουν πάντα θα αποτελεί κέντρο προσοχής για κάθε χώρο και κάθε διακοσμητικό στιλ. Μπορεί βέβαια να γίνει κάτι ποιό απλό και απλά να μπουν σε κορνίζες οι παλιές σας αφίσες.