Τα χθεσινά επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων και επικεφαλής της διοργάνωσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τάτσιος έκανε λόγο για ογκώδη διαδήλωση, με τους συμμετέχοντας να φτάνουν σε αριθμό τα δύο εκατομμύρια.

«Οι εικόνες τα λένε όλα. Αν είχαμε 1.200.000 στο προηγούμενο συλλαλητήριο, τώρα κοντέψαμε τα δύο εκατομμύρια», ενώ προηγουμένως είχε αναφέρει: «Το πρωτοφανές από τη χθεσινή συγκέντρωση ήταν η πυκνότητα του κόσμου, που ήταν τριπλάσια από αυτή του Φεβρουαρίου. Δεν μπορούσε ο κόσμος να προχωρήσει. Αυτό δυσχέραινε τη διακομιδή ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα».

Ο κ. Τάτσιος επισήμανε ότι «τα χημικά δεν τα έριξαν μόνο στη Βουλή, αλλά και μέσα στον κόσμο» καταγγέλλοντας ότι «άνθρωποι με πολιτικά έριχναν χημικά». «Έχουμε μάρτυρες ότι έριξαν χημικά δίπλα στην εξέδρα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, ενώ οι Αρχές κατεβάζουν αυτόν τον αριθμό στις 60.000.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.