Άλλη μία διάκριση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι Αμερικάνοι ζήτησαν το υποβρύχιο Παπανικολής για συνοδεία του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων USS Iwo Jima. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, αξιολογώντας τις δυνατότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ως πολύ υψηλές, σε συνεννόηση με το ΓΕΝ, οι ΗΠΑ επέλεξαν και ζήτησαν για συνοδεία του Iwo Jima το υποβρύχιο Παπανικολής μιας και θεωρείται από αυτούς ως ίσως το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 07 έως Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ (Διοίκηση του 6ου Στόλου), στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, το υποβρύχιο “Παπανικολής” συνεργάστηκε με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Iwo Jima, του Ναυτικού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεισφοράς μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, για εκτέλεση επιχειρησιακής συνοδείας Μονάδας Υψηλής Αξίας (High Value Unit – HVU), σε συνεργασία με έτερες μονάδες συνοδείας του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου Ναυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών μέσω της παροχής επιχειρησιακής συνοδείας στην Ομάδα Ετοιμότητας πλοίων Αμφίβιων επιχειρήσεων των ΗΠΑ (Amphibious Readiness Group) ARG Iwo Jima».

01