Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους νέους καλλιτέχνες, δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους και κινηματογραφικές προβολές σε ανοιχτά σινεμά στα όσα ενδιαφέροντα διοργανώνονται στην πόλη αυτό το διήμερο εντελώς δωρεάν.

Δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους

To εργαστήρι Τέχνης κι Έμπνευσης Imaginary Rooms ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Κυριακή στις 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα γκράφιτι ο Manolis Rtmone.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα παρουσίαση της έκδοσης «Imaginary Memories. Coloring book by RTMone», δωρεάν workshops για παιδιά και εφήβους, doodle art sessions για όλους κι αλληλεπίδραση με τους ιθύνοντες του εργαστηρίου. Τα workshops έχει ως εξής: 11.00-12.00/ παιδιά 7-10 ετών  & 12.30-13.30/ έφηβοι 11-15 ετών.

Κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park your Cinema προτείνει στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κλασικές ταινίες ρεπερτορίου τις οποίες είτε θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά είτε θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν σε μεγάλη οθόνη.

Ιδανική αρχή για φέτος, δύο μυθικά φιλμ που γιορτάζουν επετείους… σε αριθμό δεκαετιών! Τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα του Μάγου του Οζ (Κυριακή 26/05 στις 21.00) και τα 60 χρόνια από την πρώτη προβολή της animated Ωραίας Κοιμωμένης (Σάββατο 25/06 στις 21.00) συναντιούνται σε έναν κοινό τόπο προέλευσης, τον κόσμο του παραμυθιού, και ενώνουν ψυχαγωγικά μικρούς και μεγάλους.

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

H Πειραματική Σκηνή -1, πιστή στο ανοιξιάτικο ραντεβού της με νέες ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης, διευρύνει και συμπληρώνει τον θεματικό άξονα του ρεπερτορίου της έως τις 02 Ιουνίου, εστιάζοντας στην πόλη της Αθήνας και τις αλλαγές που συντελούνται, με την ελπίδα να συμβάλλει στην αναζήτηση του σύγχρονου ρόλου της.

Οι καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής αναρωτιούνται: Είναι η Αθήνα η πόλη που αγαπάμε ή μια πόλη που φοβόμαστε; Η πόλη που αποδέχεται ή που αποστρέφεται το «διαφορετικό»; Η πόλη που ευνοεί με ίσες ευκαιρίες ή μια πόλη οχυρωμένων θυλάκων; Άραγε μπορούμε να ελπίζουμε στη φιλική εξέλιξη της φυσιογνωμίας της; Αυτό το Σαββατοκύριακο οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο στις  21.00 και την Κυριακή στις 18.30.