Μπορεί να στέκονται ευθυτενείς και σοβαροί στις «οικογενειακές» φωτογραφίες και τις δηλώσεις, αλλά η κάμερα «τσάκωσε» τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του Λονδίνου, να ξεδίνουν σχολιάζοντας κάποιον που δεν ονοματίζουν αλλά φαίνεται να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μπόρις Τζόνσον, Τζάστιν Τριντό και Εμανουέλ Μακρόν καταγράφηκαν να κάνουν πλάκα με επίκεντρο τον Τραμπ, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στο Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο βίντεο, σύμφωνα με την απόδοση του CBC, ο Τζόνσον ρωτά τον Μακρόν «γι’ αυτό άργησες;» με τον Τριντό να πετάγεται λέγοντας κάτι για μία συνέντευξη Τύπου 40 λεπτών.

Ο Τραμπ δεν αναφέρεται ονομαστικά σε κανένα καρέ του βίντεο, ωστόσο συμπεραίνεται πως οι ηγέτες σε εκείνον αναφέρονται επειδή είναι γνωστές οι μεγάλες σε διάρκεια συνεντεύξεις Τύπου που δίνει.

«Έπεσε το σαγόνι των συνεργατών του» προσθέτει ο Τριντό.

Τα σχόλια πάντως κάτω από το βίντεο είναι ποικίλα. Κάποιοι υποστηρίζουν τον Τραμπ, λέγοντας πως δίνει συνεντεύξεις Τύπου 40 λεπτών επειδή ο κόσμος θέλει να ακούσει αυτά που έχει να πει. Άλλοι σχολιάζουν αρνητικά τον Τριντό, άλλοι τα βάζουν με το καναδικό δίκτυο που κυκλοφόρησε το βίντεο.