Το ματς άρχισε θετικά για την ΑΕΚ, αφού στο 1ο λεπτό ο Μάνταλος είχε ευκαιρία με κεφαλιά ενώ στο 4′ υπήρξε νέα τελική προσπάθεια με σουτ του Βέρντε. Μετά το 10λεπτο, ο ενθουσιασμός που έδειχναν οι Κιτρινόμαυροι χάθηκε και επανήλθε ο προβληματισμός για την απόδοση τους.

Πάσες χωρίς νόημα ή λάθος πάσες, όλο και κάποια απροσεξία πίσω -αλλά η Ξάνθη δεν μπορούσε να απειλήσει- και το αποκορύφωμα ήρθε στο 34′, όταν ο Ζεράλντες που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε ακριβώς όπως έπρεπε στον Μπαριέντος για να δει και δεύτερη, αφήνοντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες.

Έτσι, έγιναν ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για την Ξάνθη, η οποία είχε από την πλευρά της το δικό της πρόβλημα, με τον τραυματισμό του Μαλεζά που άφησε τη θέση του στον Λισγάρα στο 41′. Και λίγα λεπτά μετά, στο φινάλε του πρώτου μέρους, η Ενωση είχε πραγματικά ευκαιρία για να προηγηθεί αλλά ο Ολιβέιρα μόνος από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά.

Όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ περίμεναν ή ήλπιζαν ότι οι Κιτρινόμαυροι θα έμπαιναν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Ενωση επέμενε να προσπαθεί να παίξει κάτι που δεν μπορούσε να γίνει εύκολα αντιληπτό τι ήταν αυτό και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ακόμη και μετά την είσοδο του Λιβάια αντί του Βέρντε.

Στο 67′ ο Ντε Αμορίμ, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή, ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Μπάρκα για να κάνει το 0-1, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες των Ενωσιτών στις εξέδρες. Αποδοκιμασίες προς την ομάδα τους, η οποία δεν είχε -όπως και στα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της ως τώρα- αρχή, μέση και τέλος. Το ματς όμως είχε τέλος και μπήκε, έστω πρόωρα, στο 78′, όταν ο Μπαριέντος βρήκε χώρο, προχώρησε, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα και τον πλάσαρε όπως έπρεπε, κάνοντας το 0-2! Ο κόσμος άρχισε να φεύγει, ο Καρντόσο έριξε στο ματς στο 83′ τον Αλμπάνη και στο 90′ ο Ολιβέιρα, μετά την πάσα του Μάνταλου, πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Κιτρινόμαυρος μειώνοντας σε 1-2.

Πηγή: gazzetta.gr