Μπορεί να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όμως η Μαρία Σάκκαρη και η Άιλα Τομλιάνοβιτς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προκριθούν στην επόμενη φάση του Indian Wells, επικρατώντας με 2-1 των Μάρτιτς και Ρότζερς (4-6, 6-4, 10-2).

Αν και βρέθηκαν μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ, Σάκκαρη και Τομλιάνοβιτς έχασαν 2 φορές το σερβίς τους στα επόμενα λεπτά και έχασαν τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να χάσουν και το σετ με 4-6.

Παρόλα αυτά η Σάκκαρη και η συμπαίκτριά της δεν το έβαλαν κάτω και ανταποκρίθηκαν με ένα ακόμα καλύτερο ξεκίνημα στο 2ο σετ, για να προηγηθούν με διπλό break στο 4-1. Οι Μάρτιτς και Ρότζερς μείωσαν προσωρινά σε 4-3, αλλά Σάκκαρη και Τομλιάνοβιτς κράτησαν τη διαφορά του ενός break και κατέκτησαν το σετ με 6-4.

Στο match tie-break Σάκκαρη και Tomljanovic κυριάρχησαν απολύτως, καθώς προηγήθηκαν με 5-0 και μετά την προσωρινή μείωση των Μάρτιτς και Ρότζερς σε 5-2, κέρδισαν 5 ακόμα πόντους στη σειρά για να το κατακτήσουν με 10-2.

Στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Σάκκαρη και Tomljanovic θα αντιμετωπίσουν τις Νο.3 του ταμπλό και περσινές φιναλίστ του US Open, Γκοφ και Μακ Νέιλι.