Με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κριθεί στη Βουλή η τύχη της σημερινής τροπολογίας με την οποία εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Της ανακοίνωσης του Προεδρείου της Βουλής είχε προηγηθεί παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος σε έντονο ύφος είχε ζητήσει την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ από τον Γκίκα Χαρδούβελη πριν από την ονομαστική ψηφοφορία, «όπου θα κληθούν να ψηφίσουν, βεβαίως, κάτι διαφορετικό από εκείνο που είχαν ψηφίσει».

«Υπάρχει και αίτημα από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μάθουν ποιος τους παραπλάνησε και κάποιος πρέπει ενδεχομένως να πάει σπίτι του» ανέφερε ο κος Βλάχος.

Σε διαφορετικό ύφος αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε την τροπολογία σε «ασυνεννοησία» και σημείωσε:

«Η κοινωνία έχει μείνει με την εντύπωση πως αλλάξαμε τη ρύθμιση επειδή μας πίεσε η τρόικα. Ουδέν αναληθέστερον. Από την πρώτη μέρα ήταν προφανές πως μιλούσαμε μονάχα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και όχι για τα βεβαιωμένα. Προφανώς, πρέπει να ψηφιστεί η τροπολογία, γιατί από την αρχή έτσι ήταν γραμμένη».

«Έστω και τώρα ο κος Χαρδούβελης οφείλει να έρθει και να μας πει αν η τροπολογία του επεβλήθη από την τρόικα ή ήταν δική του σύλληψη» ανέφερε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κος Δρίτσας εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση του Προεδρείου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία αύριο το μεσημέρι, εκτός του προγραμματισμού της Ολομέλειας, και ζήτησε να διεξαχθεί σε κανονική συνεδρίασή της την Τρίτη – κάτι που δεν έγινε δεκτό.