Έχει στεφθεί ήδη πρωταθλητής και ήθελε να τερματίσει την φετινή χρονιά με νίκη. Είχε δηλώσει πριν τον αγώνα ότι καθώς δεν έχει να χάσει τίποτε, θα ρισκάρει περισσότερο απ’ ότι συνήθως και θα κυνηγήσει τη νίκη.

Τα πήγαινε εξαιρετικά στον αγώνα, είχε κάνει σωστή πρόβλεψη με τα ελαστικά και βρισκόταν στην πρώτη θέση με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο. Έφτασε η ώρα όμως να κλείσει γύρο στους πιο αργούς αναβάτες και εκεί έγινε το απρόσμενο. Στην προσπάθειά του να περάσει τον Ellison διάλεξε λίγο πιο ανοικτή γραμμή και τίποτε δεν πήγε σωστά.

Ανοίγοντας λίγο περισσότερο το γκάζι η μοτοσυκλέτα γλιστρά και αρχίζει να ταλαντώνεται. Ο Lorenzo το «σώζει» όπως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει, η μοτοσυκλέτα ηρεμεί, βρίσκεται όμως εντελώς εκτός γραμμής. Εκεί ανοίγει και πάλι το γκάζι ο σπανός και τότε έρχεται δεύτερο γλίστρημα που οδηγεί σε ακαριαίο χάισάιντ.

Στη συνέχεια ο Lorenzo πετά αρκετά ψηλά και καταλήγει στην αμμοπαγίδα ενώ η Μ1 φέρνει τούμπες και διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Ο Ellison πάντως δεν έκανε κάτι κακό και το λάθος πρέπει να χρεωθεί αποκλειστικά στον ίδιο τον πρωταθλητή του 2012.

Δείτε στο video όλη τη σκηνή και την απογοήτευση του Lorenzo.