Ένας ιερέας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά τοποθετήθηκε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο απαγορεύει το δικαίωμα στην άμβλωση. Ο ιερέας, σε βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στα social media, αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, «μπλέκει» στην τοποθέτησή του, την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ αναφέρεται και στον Άγιο Παΐσιο.

Ο ιερέας ακούγεται να επικαλείται λόγια του Άγιου Παΐσιου ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο, κήρυττε πως είναι προτιμότερη η παιδοκτονία από την έκτρωση.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Εκείνες εκεί που φωνάζουνε τώρα που φωνάζανε, να την λιντσάρουν θέλανε, ρωτήστε να δείτε, ας ρωτήσει η καθεμιά με το εαυτό της, πόσες εκτρώσεις έχει κάνει; Πόσα παιδιά έχει σκοτώσει; Και μάλιστα αν θέλετε να σας υπενθυμίσω ίσως τι είπε, ότι είναι λιγότερο κακό αυτό που έκανε αυτή, αυτό που κάνουμε εμείς με το να σκοτώσουμε εμείς ένα παιδί πριν έρθει ακόμα στη ζωή, δεν το λέει ο Άγιος Παΐσιος αυτό;

Είναι προτιμότερο λέει η γυναίκα να γεννήσει το παιδί της να το βαφτίσει και μετά να το σκοτώσει, παρά να το σκοτώσει μέσα στη κοιλιά.

Άλλα δεν θα ήταν μια ευκαιρία να γυρίσουμε στον εαυτό μας και να μετανοήσουμε για αυτά τα εκλήματα που κάνουμε κάθε μέρα, όλη η κοινωνία μας, και να υποκρινόμαστε δήθεν ότι είμαστε σωστοί και ότι λυπηθήκαμε, ότι λυπόμαστε εμείς τα παιδιά εεε… που η καημένη εκείνη έχει σκοτώσει, τουλάχιστον λένε οι άνθρωποι, να σταματήσουμε την υποκρισία να μετανοήσουμε να εξομολογηθούμε και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, γιατί όπως βλέπετε πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο».

Λιάγκας: «Μπορεί να έχει Αλτσχάιμερ»

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» και οι συντελεστές φάνηκαν να μην πιστεύουν στα αυτιά τους. Ο Γιώργος Λιάγκας, μετά την προβολή του βίντεο, είπε μεταξύ άλλων πως: «Επειδή είναι και μεγάλης ηλικίας άνθρωπος, μπορεί να έχει μια άνοια, ένα Αλτσχάιμερ, μπορεί να πάσχει από κάτι και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Γιατί πραγματικά μπορεί να έχει μια ψυχιατρική νόσο. Γιατί αυτά τα πράγματα, κάποιος που έχει σώας τα φρένας, δεν μπορεί να τα λέει.

Δεν διατυπώνονται δημόσια και μάλιστα δέχεται να τον κινηματογραφήσουν και να αναρτήσουν τα λεγόμενά του.

Η πίστη του καθενός είναι δικό του θέμα αλλά πολλές φορές… Η πίστη του καθενός έχει να κάνει με το Θεό, τον Χριστό με τους Αγίους. Τώρα… Οι μεσολαβητές των θείων με εμάς, είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι. Δεν είμαστε εμείς θεοί για να τους κρίνουμε. Και προφανώς κάνουν λάθη».

«Δεν έχεις κάτι να σχολιάσεις όταν το ακούς αυτό. Στεγνώνει το στόμα σου» σχολίασε η Φαίη Σκορδά.