Δικαστική προστασία στους αλλοδαπούς

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης


ΕΛΛΑΔΑ
19:44
22/02/2011
Δικαστική προστασία στους αλλοδαπούς
2
loading

Δικαστική προστασία σε αλλοδαπούς, με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ,το οποίο τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την αυτεπάγγελτη άσκηση της ποινικής δίωξης για εγκλήματα ρατσισμού, καθώς έχει παρατηρηθεί πως υπάρχουν ορισμένες ευπαθείς ομάδες που δεν καταφεύγουν στην υποβολή μήνυσης και έτσι δεν τους παρέχεται η απαιτούμενη δικαστική προστασία.

Η... αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου γίνεται για όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς χωρίς να προσδιορίζεται η φυλή, το χρώμα, η θρησκεία, η εθνική καταγωγή και ο γενετήσιος-σεξουαλικός τους προσανατολισμός.

Με το νέο νομοσχέδιο ως προσβολές με ποινικές διαστάσεις θεωρούνται και οι ρατσιστικές η ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά θρησκευτικών συμβόλων και οίκων λατρείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar skordas

  ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ,ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ,ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ.

 2. avatar El

  Μάλιστα, για ακόμα μια φορά έκανε το θαύμα της η πολιτεία και απέδειξε οτι οι Έλληνες είναι σκουπίδια μέσα στην ίδια τους την χώρα. Με τα μυαλά που κουβαλάνε βέβαια, τι άλλο να περιμέναμε;
  Έχει πλημμυρίσει η χώρα απο λαθρομετανάστες που βιάζουν, σκοτώνουν και κλέβουν, χωρίς ιερό και όσιο και οι δικοί μας υπεύθυνοι θα τους προστατέψουν κιόλας.
  Ο Έλληνας που έχει υποστεί εγκληματικές πράξεις απο όλους αυτούς πότε θα δικαιωθεί; Με ποιο τρόπο προστατεύεται η Ελλάδα και οι Έλληνες απο την εγκληματικότητα που οι λαθρομετανάστες εκτίναξαν στα ουράνια; Πότε θα γίνει α ναβάθμιση και για τους Έλληνες, γιατί μέχρι τώρα μόνο υποβάθμιση βλέπω, τόσο επιλεκτική που χτυπά μόνο Έλληνες. Γιατί να δοθεί νομοθετική προστασία στους αλλοδαπούς και οχι να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα που εκείνοι δημιουργούν; Πότε θα απελαθούν όλοι αυτοί που τους ανοίγετε την πόρτα;
  Έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε μπουρδέλο και ακολουθείτε το δόγμα: ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Αν τους αγαπάτε τόσο πολύ να τους πάρετε σπίτια σας και να τους βάλετε να κοιμούνται στα κρεβάτια της κόρης σας και της γυναίκας σας, να δούμε μετά μεγαλοψυχία.
  Ουστ απο δω ξεδιάντροποι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει