Υλικά

  • Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζουμε τα μανιτάρια και εκεί που τα σοτάραμε, βάζουμε το αλεύρι. Στο λάδι του τόνου, βάζουμε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κάρυ, τα ρίχνουμε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα, να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Ετοιμάζουμε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνουμε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύουμε. Το καλουπώνουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.