Παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ανακόπτεται η ύφεση, αλλά ίσως έχουν ως συνέπεια την καθήλωση της οικονομίας «σε μία επικίνδυνη μορφή στασιμοπληθωρισμού», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

Όπως επισημαίνει, σε εγκύκλιο-μήνυμα προς τα μέλη του συνδέσμου, η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φαύλο κύκλο, από τον οποίο πολύ δύσκολα θα βγει και σημειώνει ότι το 2011 βρίσκει την ελληνική βιομηχανία και γενικότερα την ελληνική οικονομία σε ακόμη δυσκολότερη θέση από αυτή του 2010. «Δυσάρεστες διεθνείς εξελίξεις, όπως οι τιμές του αργού πετρελαίου και οι αυξήσεις πρώτων υλών έρχονται να προστεθούν στα όσα στοχεύει ο νέος προϋπολογισμός», αναφέρει ο κ. Μαθιός και προσθέτει ότι «το επαχθέστερο μέτρο είναι η συνέχιση της τιμωρίας του κέρδους με έκτακτη εισφορά χρήσης 2009 στις όποιες κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να είναι απαλλαγμένες και από την φορολόγηση των παγίων στοιχείων του και του συνόλου των εγκαταστάσεων».

«Η επιμονή σε έμμεσους και ειδικούς φόρους θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το φορολογικό πληθωρισμό», καταλήγει στην εγκύκλιο.