Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, στις 09:30 ενημερωτική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκη σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και το Νερό, όπου και θα παρουσιαστεί το παιχνίδι PLANET BOOK στην επιτραπέζια αλλά και στην επιδαπέδια μορφή του( 40 τμ). Το χώρο θα επισκέπτονται σχολεία και οι μαθητές θα συμμετέχουν στο παιχνίδι.

Για το Planetbook:

Το Planetbook εξελίσσεται πάνω σε ένα δένδρο όπου υπάρχουν τρεις ζώνες :
• Η γκρίζα ζώνη ,όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»
• στη ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής, όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας( GreenPeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση) και
• στη ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη.
Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων, όπου ο παίκτης καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ , τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες».
Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης. Όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μία δράση για το περιβάλλον(κλείσει κάποια συσκευή stand by κ.λ.π.).
 Στόχος να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ

Το Planetbook διανέμεται στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων, Δωρεάν, από το ΚΕΑΝ και έχει διατεθεί σε πάνω από 500 σχολεία της χώρας.Η όλη προσπάθεια έχει τη στήριξη της Vodafone!
Πληροφορίες για το ΚΕΑΝ
Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ΚΕΑΝ, είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με θέματα Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και παραρτήματα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις(Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα. Καλαμάτα, Σέρρες, Πύργο, Ρόδο, Κέρκυρα, Λαυρεωτική και βέβαια Αθήνα).
Το θέμα των κλιματικών αλλαγών και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν για εμάς ζητήματα πρώτης προτεραιότητας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΑΝ αναπτύσσει προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων. Το ΚΕΑΝ έχει αναπτύξει συνεργασία με διεθνή δίκτυα , όπως το Water for Life, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εθελοντισμό κ.α.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το ΚΕΑΝ δημιούργησε το Πρώτο Επιτραπέζιο Παιχνίδι για το Περιβάλλον, το Planetbook.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ