Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 9. Community Bookshelf , Κάνσας, ΗΠΑ

Τοποθεσία: Κάνσας, ΗΠΑ
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2004
Αρχιτέκτονας: Άγνωστος
Σκοπός: Πάρκινγκ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης του Κάνσας είναι η πρόσοψη του χώρου στάθμευσης, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης.

Το Community Bookshelf είναι στην κυριολεξία ένα γιγαντιαίο ράφι βιβλιοθήκης, που φιλοξενεί μια σειρά βιβλίων, το καθένα από τα οποία έχει περίπου 7 μέτρα ύψος και 2,5 μέτρα πλάτος, ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο.

Το γκαράζ πίσω από τα «βιβλία» κατασκευάστηκε το 2006, λόγω της ανάγκης για επιπλέον θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Στις συζητήσεις που έγιναν, τέθηκε η ιδέα μιας καινοτόμας δομής, που εκτός από πρακτικό θα είχε και διακοσμητικό χαρακτήρα.

Μέλη της κοινότητας, αλλά και λάτρεις του βιβλίου κλήθηκαν να ψηφίσουν τους αγαπημένους τους τίτλους βιβλίων και η τελική επιλογή έγινε με κριτήριο την ανάδειξη ενός ευρέως φάσματος λογοτεχνικών τίτλων.

Οι 22 επιλεγμένοι τόμοι περιλαμβάνουν βιβλία όπως «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του JRR Tolkien και «Fahrenheit 451» του Ray Bradbury.

Η τελική επιλογή τους έγινε στις 16 Μαρτίου του 2004 και το ράφι κατασκευάστηκε από τον Μάρτιο έως το φθινόπωρο του 2004.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…