Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέρη που δεν γνωρίζουν από εποχές. Ένα από αυτά είναι και η Τσαγκαράδα, η οποία ειδικά την άνοιξη συγκεντρώνει πολλύς επισκέπτες.

Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου, συνδυάζει άριστα το βουνίσιο χαρακτήρα με τη θαλασσινή αύρα και θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί χωριό «χαμαιλέοντα». Έτσι, όσοι θέλουν να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης που χαρακτηρίζει το Πήλιο, συνδυαστικά με τη θαλασσινή ατμόσφαιρα σε κοντινή απόσταση από το χωριό, η Τσαγκαράδα μπαίνει στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τσαγκαράδα

Η Τσαγκαράδα συναντάται στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το κέντρο του Βόλου. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων ξεχωρίζει για την απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, και γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Τσαγκαράδα

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες, ενώ χωρίζεται και σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Τσαγκαράδα

Η Αγία Παρασκευή, με σήμα κατατεθέν τον αιωνόβιο πλάτανο και την ομώνυμη εκκλησία είναι και η πιο δημοφιλής. Η πλατεία των Ταξιαρχών, από την άλλη, είναι η παλαιότερη συνοικία του χωριού, ενώ η τρίτη χρονολογικά είναι εκείνη του Αγίου Στεφάνου.

Τσαγκαράδα

Τέλος, η πλατεία της Αγίας Κυριακής εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της Τσαγκαράδας. Στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού, η κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο, τεράστιο γεροπλάτανο τα κλαδιά του οποίου σκεπάζουν σχεδόν όλο το πλακόστρωτο στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Τσαγκαράδα

Οι λάτρεις της πεζοπορίας, εδώ θα νιώσουν σαν… μικρά παιδιά, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης και τις ομορφιές του Πηλίου.

Τσαγκαράδα

Μην παραλείψετε να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Τσαγκαράδα, και πιο συγκεκριμένα την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης.