Κάθε γωνιά της Λακωνίας, είναι κι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Η περιοχή της Ελλάδας με τη μακραίωνη ιστορία της, είναι πάντα ένα μέρος που οι επισκέπτες ζουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Και το ίδιο θα αισθανθούν όταν επισκεφτούν τον Γέρακα.

Το χωριό που σε «στέλνει» στη Νορβηγία! Ο μικρός παραθαλάσσιος Γέρακας είναι στην κυριολεξία μέσα σε ένα φιορδ και όταν βρεθείτε εκεί για πρώτη φορά, δεν θα πιστεύετε ότι στην πραγματικότητα βρίσκεστε στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας. Ο Γέρακας είναι ένα γραφικό λιμανάκι και απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα από την Μονεμβασιά, προσφέροντας στον επισκέπτη ηρεμία και αυθεντική ομορφιά.

Έχει, όμως, και αυτός τη δική του ιστορία, καθώς την εποχή του Βυζαντίου αποκαλούνταν «Ιέραξ» και ήταν ένας από τους ναυτικούς σταθμούς των Βυζαντινών, όπου αντιμετώπιζαν του Σαρακήνους. Επίσης, αποτέλεσε σημαντικό αγκυροβόλιο τόσο για τους Υδραίους, όσο και για τους Σπετσιώτες εμπόρους, αλλά και όσων ήθελαν να αποφύγουν τα φουρτουνιασμένα νερά της θάλασσας έξω από το κλειστό λιμανάκι.

Σήμερα το γαλήνιο αυτό χωριουδάκι αποτελείται από τρεις βασικούς οικισμούς –Λιμάνι, Γέρακας, Άη Γιάννης. Τα γραφικά ταβερνάκια πλάι στο κύμα ενδείκνυνται για χαλαρές στιγμές με υπέροχη θέα που γοητεύει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Γέρακας Λακωνία
Γέρακας Λακωνία
Γέρακας Λακωνία
Γέρακας Λακωνία
Γέρακας Λακωνία
Γέρακας Λακωνία