Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τοποθετήσει την Ισλανδία ως ένα «ταξίδι ζωής» που πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε, με την πρωτεύουσά της, το Ρέικιαβικ να είναι υψηλά στις επιλογές. Μάλιστα, η βορειότερη πρωτεύουσα στον κόσμο, την περίοδο Απρίλης – Ιούνιος είναι στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο από τα παραπάνω και όσοι έχουν επισκεφτεί το Ρέικιαβικ, συμφωνούν πως ήταν μια «εμπειρία ζωής». Η απόκοσμη ατμόσφαιρά του, σε συνδυασμό με την αίσθηση ηρεμίας που αποπνέει, αποτελεί την ιδανικότερη ανάσα ανάπαυλας. Αν και την ίδια στιγμή, έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με τα πολυάριθμα μπαρ της πόλης να είναι ασφυκτικά γεμάτα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Το λιλιπούτειο Ρέικιαβικ προσφέρει πολλά στους επισκέπτες του. Μπορείτε να θαυμάσετε την πλούσια καλλιτεχνική σκηνή, να εξερευνήσετε ένα από τα πολλά μουσεία, να περπατήσετε στο λιμάνι, να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική, να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή ή να αναζητήσετε το καλύτερο εστιατόριο που σερβίρει ψάρι με πατάτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε, επίσης, το πρωτοποριακό κτίριο Πέρλαν ή μαργαριτάρι με 25,7 μέτρα ύψος. Βρίσκεται στο λόφο Öskjuhlíð και σχεδιάστηκε από τον Ingimundur Sveinsson ενώ η εντυπωσιακή του πλατφόρμα προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη και τα προάστια.

Σημείο αναφοράς για την πόλη και η εκκλησία Hallgrimskirkja, που πήρε το όνομα της από τον Ισλανδό ποιητή Hallgrimur Petursson, έχει ύψος 73 μέτρα και εγκαινιάστηκε το 1986 ενώ ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό. Στον κήπο της φιλοξενεί ένα άγαλμα με τον πρώτο Βίκινγκ που λέγεται ότι ανακάλυψε την Αμερική, τoν Leifur Eiríksson. Στο εθνικό μουσείο και το μουσείο Saga μπορεί κανείς να μάθει πώς ζούσαν οι Βίκινγκς στην περιοχή.

Δημοφιλές αξιοθέατο και ο «ταξιδιώτης του Ήλιου», που βρίσκεται στην προκυμαία της πόλης. Το εμβληματικό γλυπτό δημιουργήθηκε από τον Γιον Γκούναρ Άρνασον ενώ παραπέμπει στα καράβια των Βίκινγκς.