Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 1: Αθήνα, Ελλάδα

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.

Η Αρχαία Αθήνα, μια περιτοιχισμένη πόλη, ήταν μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς.

Κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λύκειου του Αριστοτέλη, αναφέρεται ευρέως ως λίκνο του Δυτικού πολιτισμού και γενέτειρα της δημοκρατίας, κυρίως λόγω της επίδρασης των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της κατά τους 5ο και 4ο αιώνες π.Χ. στο υπόλοιπο της τότε γνωστής Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη σήμερα, η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, χρηματοπιστωτικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμη ολοφάνερη στην πόλη, εκπροσωπούμενη από αρχαία μνημεία και έργα τέχνης, με περιφημότερο όλων τον Παρθενώνα, που θεωρείται βασικό ορόσημο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού. Στην πόλη διατηρούνται ακόμη Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία, καθώς και μικρός αριθμός Οθωμανικών μνημείων.

Στην Αθήνα βρίσκονται δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Ακρόπολη και η μεσαιωνική Μονή Δαφνίου.

Αξιοθέατα της νεότερης εποχής, χρονολογούμενα από την καθιέρωση της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους το 1834, περιλαμβάνουν τη Βουλή των Ελλήνων (19ος αιώνας) και την Τριλογία της Αθήνας, αποτελούμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία.

Οι επισκέπτες της δεν παραλείπουν να επισκεφθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο αρχαίων ελληνικών αρχαιοτήτων, καθώς και το νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Η πόλη της Αθήνας ενσωματώνει αρχιτεκτονικούς ρυθμούς από το Νεοκλασικό μέχρι το μοντέρνο. Βρίσκονται συχνά στίς ίδιες περιοχές, γιατί η Αθήνα δεν χαρακτηρίζεται από ομοιγένεια των αρχιτεκτονικών ρυθμών.

Σήμερα η Αθήνα προσφέρει στους ταξιδιώτες ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν από έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Συνδυάζοντας άψογα την ιστορία με τη σύγχρονη αισθητική δίνει επιλογές από περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, μουσεία, πινακοθήκες και γκαλερί ως τις βόλτες σε κοσμοπολίτικες γειτονιές, ψώνια σε στιλάτα καταστήματα και διασκέδαση σε μοντέρνα εστιατόρια και μπαρ.

Από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ως τον Παρθενώνα θα νιώσετε ένα με την μακραίωνη ιστορία της πόλης. Μια βόλτα στο Θησείο και το Μοναστηράκι θα σας μεταφέρει στον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, ενώ στη γραφική Πλάκα θα νομίζετε ότι είστε σε νησί.

Κολωνάκι για τους κοσμοπολίτες, Ψυρρή, Γκάζι, Πλατεία Αγίας Ειρήνης και Καρύτση για τους πιο ψαγμένους. Από τις γειτονιές του κέντρου της πόλης ως τα παραθαλάσσια εστιατόρια με τα φρέσκα θαλασσινά, θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις και γκουρμέ κουζίνα.

Όσο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, γεμάτη με θέρετρα και beach bars, είναι το τέλειο μικρό διάλειμμα διακοπών.

Η Αθήνα προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή υψηλής ποιότητας: από ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο έως boutique ξενοδοχεία και μεγάλες διεθνείς αλυσίδες και φυσικά πολυτελή παραθαλάσσια θέρετρα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!