Αν και η γοητεία του κλασικού μονόπετρου (εκείνου του ονειρεμένου δαχτυλιδιού από πλατίνα ή λευκόχρυσο με το διαμάντι σε μπριγιάν κοπή στη μέση) είναι διαχρονική, παρατηρείται πως οι προτιμήσεις σε μονόπετρα δαχτυλίδια αρραβώνων αλλάζουν τα τελευταία χρόνια.

Νέα, ιδιαίτερα σχέδια σύγχρονων designers επαναπροσδιορίζουν το τοπίο στα μονόπετρα, προσφέροντας εναλλακτικά δαχτυλίδια αρραβώνων για γυναίκες που τολμούν και θέλουν να ξεχωρίζουν κάθε μέρα.

Δαχτυλίδια αρραβώνων 2024: Ιδέες για εναλλακτικά μονόπετρα

Τα εναλλακτικά designs γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, κυρίως γιατί εκφράζουν τη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας. Παρακάτω, θα βρείτε τάσεις και προτάσεις για εσάς που ψάχνετε ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο μονόπετρο για την αγαπημένη σας που λατρεύει τα ιδιαίτερα κοσμήματα και αξεσουάρ.

Ιδιαίτερα δαχτυλίδια αρραβώνων: Οι τάσεις του 2024

Αν και ένα εναλλακτικό μονόπετρο εξ ορισμού δεν υπακούει σε τάσεις, αλλά αντανακλά την προσωπικότητα της γυναίκας που το φορά, συμβολίζοντας ταυτόχρονα την αγάπη και την αφοσίωση του συντρόφου της, υπάρχουν 5 trends στον χώρο του γάμου που μπορείτε να ακολουθήσετε το 2024:

  1. Vintage σχέδια με νότες νοσταλγίας
  2. Ρομαντικές ροζέτες για παραμυθένιους γάμους
  3. Μονόπετρα με τρία πετράδια αντί για ένα
  4. Μονόπετρα με πανέμορφη κοπή αχλάδι (pear cut)
  5. Μονόπετρα με πολύχρωμους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, αντί του κλασικού διάφανου

Ρομαντικά δαχτυλίδια αρραβώνων

Τα ρομαντικά δαχτυλίδια αρραβώνων, εκείνα που ακολουθούν ένα πιο κλασικό design, βρίσκονται πάντα στις top θέσεις των προτιμήσεων σας, καθώς συνοδεύουν υπέροχα την παραδοσιακή φύση του γάμου. 

Εκτός, όμως, από τα κλασικά σχέδια που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, όπως για παράδειγμα τα χρυσά μονόπετρα, υπάρχουν και μονόπετρα με ροζ χρυσό, που είναι πραγματικά σαν να έχουν βγει από παραμύθι.

Μονόπετρα ροζέτα: Μια αριστοκρατική εναλλακτική

Αφού αναφερθήκαμε σε παραμύθια, δε θα μπορούσαν να λείπουν από την κατηγορία των ρομαντικών δαχτυλιδιών τα μονόπετρα. Μια υπέροχη αριστοκρατική επιλογή με χαρακτηριστικό της τη μεγάλη κεντρική πέτρα που κυκλώνεται και αναδεικνύεται από μια σειρά μικρότερων λαμπερών πετραδιών.

Μια διάσημη ροζέτα: Ο τότε πρίγκιπας και πλέον βασιλιάς Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα Νταϊάνα με μία ροζέτα από λευκόχρυσο και ένα μεγάλο μπλε ζαφείρι στη μέση, κυκλωμένο από διαμάντια. Το δαχτυλίδι έπειτα πέρασε στην Kate Middleton με την πρόταση γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ αρχικά είχε δοθεί στον πρίγκιπα Harry.

Δαχτυλίδια αρραβώνων για vintage γάμους

Τα vintage δαχτυλίδια αρραβώνων έχουν τη δική τους γοητεία, κουβαλούν μια αίγλη νοσταλγίας και έχουν μοναδικό design. Αν και η αγορά των vintage κοσμημάτων είναι δύσκολη και απαιτεί καλές γνώσεις του αντικειμένου και σωστές διασυνδέσεις, τα σύγχρονα vintage σχέδια είναι μια δημοφιλής και προσιτή εναλλακτική και μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Δαχτυλίδια αρραβώνων με χρωματιστούς λίθους

Τα χρωματιστά δαχτυλίδια αρραβώνων με πολύτιμους, ημιπολύτιμους ή συνθετικούς λίθους είναι μια εξαιρετική επιλογή για γυναίκες που αγαπούν το χρώμα και θέλουν να ξεχωρίζουν. Συνήθως, οι επιλογές αυτές είναι πιο προσιτές οικονομικά και με πολύ μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε.

Δαχτυλίδια αρραβώνων σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις φέρουν, συνήθως, ζαφείρια, σμαράγδια, ακουαμαρίνα και τοπάζι. Τα μονόπετρα αυτά ταιριάζουν πάρα πολύ σε λευκές επιδερμίδες και σκούρες επιδερμίδες με πιο ψυχρούς τόνους, ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από πλατίνα ή λευκόχρυσο.

Δαχτυλίδια αρραβώνων σε κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις

Τα μονόπετρα σε κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά σε επιδερμίδες με πιο θερμούς τόνους. Συνήθως, φέρουν ρουμπίνια και πέτρες ζιργκόν και φτιάχνονται με κίτρινο ή ροζ χρυσό.

Δαχτυλίδια αρραβώνων σε μωβ και ροζ αποχρώσεις

Αν η σύντροφός σας είναι αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των ροζ και των μωβ αξεσουάρ, θα εκτιμήσει σίγουρα ένα μονόπετρο σε ροζ και μωβ απόχρωση με ζαφείρια ή μοργκανίτη, ένα από τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα πετράδια των τελευταίων ετών. 

Ένα διάσημο ροζ μονόπετρο: Αυτό της πριγκίπισσας Ευγενίας της Ελλάδας και της Δανίας.

Skaras Jewels: Μια μεγάλη συλλογή μονόπετρων

Μια συλλογή με πολλά και ιδιαίτερα δαχτυλίδια αρραβώνων από κορυφαίους σχεδιαστές στον τομέα του γάμου έχει δημιουργηθεί στο Skaras Jewels μετά από πολύ προσεκτική και ποιοτική έρευνα. Αφουγκραζόμενοι τις παγκόσμιες τάσεις στο νυφικό κόσμημα, διαθέτουν κλασικά σχέδια και πιο σύγχρονες προτάσεις, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Περιηγηθείτε στο eshop ή επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα της επιχείρησης στη Σπύρου Μερκούρη 74 στην Αθήνα, για να βρείτε εναλλακτικά μονόπετρα, κλασικά δαχτυλίδια αρραβώνων και ό,τι άλλο χρειαστείτε για το νυφικό κόσμημα και τα αξεσουάρ γάμου.