Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 4: Παρίσι, Γαλλία

Η Πόλη του Φωτός, το ρομαντικό Παρίσι είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, που έρχονται για να θαυμάσουν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της, αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του.

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Το Παρίσι είναι κτισμένο στις όχθες του Σηκουάνα, ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, ενώ περιβάλλεται από μεγάλα δάση, τα οποία προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ανάπαυσης στους Παριζιάνους.

Στην γαλλική πρωτεύουσα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έναν μεγάλο αριθμό ιστορικών και θρησκευτικών κτηρίων, μουσείων, θεάτρων και πάρκων, αφού η πόλη διαθέτει περίπου 160 μουσεία, 200 μόνιμες εκθέσεις τέχνης (γκαλερί), 100 θέατρα και 600 κινηματογράφοι.

Το πιο σημαντικό μουσείο της πόλης είναι το παγκοσμίως γνωστό Μουσείο του Λούβρου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1793 και περιλαμβάνει πάνω από 30.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα. Πριν γίνει μουσείο ήταν βασιλική κατοικία και σήμερα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου.

Μερικά ακόμα αξιόλογα μουσεία είναι το κέντρο Ζωρζ Πομπιντού ή Μπωμπούρ ή Εθνικό κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, γνωστό για τη νεωτεριστική αρχιτεκτονική του, που κτίσθηκε το 1977 και στεγάζει σύγχρονα έργα τέχνης, αλλά και το Μουσείο Ορσέ, που φιλοξενεί μία πλούσια συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων, καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσωρινές εκθέσεις.

Οι επιλογές σας αμέτρητες, μεταξύ αυτών το μουσείο αφιερωμένο στον Πάμπλο Πικάσο, το μουσείο Ροντέν και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Περπατήστε σε μια από τις διάσημες λεωφόρους του κόσμου, τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με πλάτος 71 μέτρα και μήκος 2 χιλιόμετρα, η οποία ξεκινά από την πλατεία Κονκόρντ και τερματίζει στην θεαματική Αψίδα του Θριάμβου.

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το ορόσημο της πόλης και η ψηλότερη κατασκευή της, με ύψος 324 μ. Δέχεται πάνω από 6.000.000 επισκέπτες ετησίως, ενώ το 2002 συμπλήρωσε συνολικά 200.000.000 επισκέπτες από τότε που κατασκευάστηκε.

Επιβάλλεται ακόμα μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που είναι ένας από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης, αλλά και στην Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, μια εντυπωσιακή ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον λόφο της Μονμάρτρης, στο υψηλότερο σημείο της πόλης.

Επισκεφθείτε το παλάτι των Βερσαλλιών λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θαυμάστε τους μαγευτικούς του κήπους.

Περιηγηθείτε στους γαλήνιους χώρους πρασίνου της πόλης, κάντε τα ψώνια σας στις πολυσύχναστες εμπορικές συνοικίες και ανακαλύψτε τα μυστικά του.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!