Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 2: Λονδίνο, Αγγλία

Μια από τις πιο «ζωντανές» πρωτεύουσες στον κόσμο, το γεμάτο εκπλήξεις και μυστικά Λονδίνο, είναι χτισμένο στις δυο όχθες του ποταμού Τάμεση και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη.

Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου.

Η βρετανική πρωτεύουσα περιλαμβάνει πληθώρα ιστορικών μουσείων και θεάτρων, μέγαρα μουσικής και εντυπωσιακά παλάτια Σε έρευνα του 2009 ψηφίστηκε ως η πόλη με την καλύτερη νυχτερινή ζωή, τα καλύτερα δημόσια πάρκα και τα περισσότερα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει κανείς δωρεάν.

Χρησιμοποιείστε το άψογο δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης ή ακόμα και πολλές βόλτες με τα πόδια και ανακαλύψτε τη γοητεία του Λονδίνου, σε κάθε του γωνιά.

Τα περισσότερα κτήρια είναι κτισμένα με τούβλο, ενώ η πλειονότητα τους προέρχονται από τη Βικτωριανή εποχή και την εποχή του βασιλιά Εδουάρδου.

Ελάχιστα κτήρια που σώζονται σήμερα κτίστηκαν πριν την πυρκαγιά του 1666, όπως ο επιβλητικός Πύργος του Λονδίνου, ο οποίος φιλοξενεί συλλογή από κοσμήματα του αγγλικού στέμματος.

Το Αββαείο του Ουεστμίνστερ χρονολογείται από το 1050 και είναι ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης, ενώ αναμφισβήτητα ένα από τα σημεία που αξίζει να δείτε είναι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τους φρουρούς – σύμβολο της πόλης.

Σήμα κατατεθέν του Λονδίνου είναι το διάσημο Μπιγκ Μπεν και απέναντι του η γιγαντιαία ρόδα λούνα παρκ, που προσφέρει μια μαγευτική θέα στον ποταμό και την πόλη.

Ανάμεσα στα μουσεία, ξεχωρίζουν το Βρετανικό, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αξιόλογα μουσεία στον κόσμο, το Μουσείο Τισό, όπου εκτίθενται κέρινα ομοιώματα προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Επιστημών και τόσα άλλα, ενώ αξιόλογη είναι η Βασιλική Πινακοθήκη και η Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

Περπατήστε στους υπέροχους κήπους της πόλης, Ο μεγαλύτερος στην κεντρική περιοχή είναι τα βασιλικά πάρκα του Χάιντ Παρκ και των κήπων του Κένσινγκτον, όπου βρίσκεται ο αρχαιότερος επιστημονικός ζωολογικός κήπος στον κόσμο.

Το Χάιντ Παρκ είναι δημοφιλές για τον αθλητισμό και μερικές φορές τις υπαίθριες συναυλίες που πραγματοποιούνται εκεί.

Το Κόβεντ Γκάρντεν αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Οι μουσικόφιλοι μπορούν να επισκεφθούν την περίφημη Βασιλική Όπερα, ενώ η Βρετανική Βιβλιοθήκη περιέχει πάνω από 150 εκατομμύρια τίτλους βιβλίων.

Η μεγαλύτερη σε κίνηση εμπορική περιοχή είναι η Όξφορντ Στριτ. Πρόκειται για εμπορικό δρόμο μήκους 2 χιλιομέτρων και τη μεγαλύτερη σε μήκος εμπορική οδό διεθνώς.

Επισκεφθείτε ακόμα την κυκλική πλατεία Πικαντίλι με τις γιγάντιες ηλεκτρονικές ανακοινώσεις, την εντυπωσιακή Τσάινα Τάουν και φυσικά τα τα πολυκαταστήματα Χάροντς.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!