Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 5: Βαρκελώνη, Ισπανία

Συνδυάζοντας άψογα την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη σύγχρονη αισθητική, η Βαρκελώνη κατακλύζεται από ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και προσφέρει στους επισκέπτες της μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα και δραστηριότητες για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη, ανακαλύπτοντας τα μεγαλειώδη έργα του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη, Antoni Gaudí. Ο περίφημος, ημιτελής ναός, Sagrada Familia κατασκευάζεται ακόμα από το 1882 και θα σας εντυπωσιάσει με την περίτεχνη εσωτερική και εξωτερική του διακόσμηση.

Ένα ακόμα σημείο, που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το πάρκο Guell, επίσης έργο του Gaudí. Περιηγηθείτε στους κήπους και τα υπέροχα κτίσματα του και δείτε από κοντά το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό του, που κοσμεί διάφορους χώρους και όμορφα συντριβάνια.

O Gaudí έφτιαξε ακόμα διάφορα σπίτια για τους πλούσιους της εποχής. Σήμερα αποτελούν αξιοθέατα της πόλης, όπως το Casa Batlló και η La Pedrera.

Περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της Βαρκελώνης, την κοσμοπολίτικη Ράμπλα, η οποία συνδέει την κεντρική πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην παραλία.

Ο μήκους 1,2 χιλιομέτρων πεζόδρομος θα σας μεταφέρει σχεδόν σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, καθώς περνά από την ξεχωριστή Γοτθική Συνοικία με τα υπέροχα κτήρια και την ρομαντική ατμόσφαιρα, αλλά και από το εμπορικό κέντρο της πόλης με τα αμέτρητα καταστήματα, αλλά και επιλογές για φαγητό και ποτό.

Στο δρόμο σας θα συναντήσετε τη λαϊκή αγορά Μποκερία, μια υπαίθρια πανδαισία χρωμάτων, με φρούτα και λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά.

Συνεχίζοντας θα καταλήξετε στην παραλία Μπαρτελονέτα με τη χρυσαφένια άμμο και τα εξαιρετικά εστιατόρια μπροστά στη θάλασσα.

Αξίζει να πάρετε το τελεφερίκ, που διασχίζει την πόλη από ψηλά και να επισκεφθείτε τον λόφο του
Μονζουίκ, με τη μαγευτική θέα στην πόλη. Εκεί θα βρείτε το Μουσείο εθνικής τέχνης της Καταλονίας και το διάσημο συντριβάνι Font Màgica κάτω από τα επιβλητικά σκαλιά που ενώνουν το παλάτι Palau Nacional με την λεωφόρο της βασίλισσας Maria Cristina.

Δείτε ακόμα το Ισπανικό χωριό, μια σειρά από παραδοσιακά κτίρια, το καθένα με ξεχωριστή αρχιτεκτονική από όλα τα μέρη της χώρας, το Μουσείο Πικάσο στην παλιά πόλη και τόσα ακόμα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!